Skip to main content

Maak van uw oudejaarsavond een culinair feestje!

geveiVuurwerk, oliebollen, een spelletje of een oudejaarsconference en een fles lekkere bubbels. Het zijn dé ingrediënten voor een geslaagde oudejaarsavond. Maar verras uw gasten op de drempel naar 2016 eens met een paar culinaire hoogstandjes. We geven u een paar ideeën die bij uw gasten zeker in de smaak zullen vallen.

U bent misschien geen topchef als Sergio Herman, Jonnie de Boer of Jamie Oliver, maar met deze recepten komt u aardig in de buurt. Bovendien hoeft u niet langs een reeks speciaalzaken om alle ingrediënten voor de meest ingewikkelde recepten in huis te halen. De recepten zijn snel te bereiden en met een paar minuutjes in de oven of magnetron en een nachtje in de koelkast staat al het lekkers op tafel. Met deze hapjes gaan ook de gastvrouw en de gastheer heerlijk relaxed het nieuwe jaar in!

Wat dacht u van …

Tonijntartaar met rettich

U neemt:

  • 200 g verse tonijn, in kleine blokjes
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el bieslook, gehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 150 g rettich, geraspt
  • 8 blaadjes sla
  • 8 amuselepels, licht ingevet met olijfolie


Aan de slag:
Meng de tonijn met de crème fraîche, bieslook, sjalot en 2 eetlepels rettich. Leg een blaadje sla op elke amuselepel, strooi er wat rettich over en verdeel daarover de tonijntartaar.

Pompoensnack met hazelnootpesto

U neemt:

  • 750 g oranje vleespompoen, in blokjes van ca. 3 x 3 cm
  • 1½ el olijfolie
  • zout en peper
  • 35 g geroosterde hazelnoten
  • 35 g rucola
  • 1 el parmezaanse kaas
  • 3½ el olijfolie


Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Wentel de blokjes pompoen door de olie en wat zout en peper en zorg voor een gelijkmatig laagje. Leg de blokjes verspreid op de bakplaat en bak ze in ca. 35 minuten gaar.

Voor de hazelnootpesto: pureer hazelnoten, rucola, parmezaan en olie. Breng de pesto op smaak met zout en zwarte peper. Schep op elk blokje pompoen een beetje pesto en bestrooi met zwarte peper. Serveer warm of koud. (voor ca. 20 stuks)

Gevulde eieren voor gevorderden

Standaard
U neemt:

  • Eieren (reken één ei voor twee gevulde eieren)
  • Mayonaise
  • Peper en Zout

Aan de slag:

Kook de eieren en snijd de eieren door de helft. Haal het eigeel de uit eieren en vermeng dat met mayonaise en peper en zout. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eieren.

Durf te variëren!
Als een echte topchef in wording gaat u natuurlijk een stap verder en vult u de eieren met:
Tonijn en olijven: 50 gr. gepureerde tonijn door het eimengsel mengen en met een plakjes olijf garneren.
Rauwe ham: 50 gr. fijngehakte ham en 1 eetlepel gesnipperde bieslook door het eimengsel doen. Garneer de eieren met aspergepunten.
Gerookte forel: 50 gr. gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel mengen. Garneer met peterselie.
Gorgonzola: 50 gr. gorgonzola fijnprakken en met eimengsel mengen. Versier het met een tomaatje.