stressDruk, druk en ineens is het té druk. U raakt snel moe, bent prikkelbaar en uit uw doen. Kortom: u bent gestrest! Maar hoe voorkomt u ongezonde stress?

Uw to-do-lijst lijkt met de dag langer te worden en u loopt letterlijk achter de feiten aan. De onrust in uw lichaam neemt met de dag toe. Beetje bij beetje bouwt de stress zich op in uw lichaam, tenzij u de moeite neemt om te ontspannen. Vijf belangrijke tips om in uw dagelijks leven enkele rustmomenten in te bouwen.

Even chillen!

Het klinkt voor de hand liggend, maar het is o zo belangrijk: neem tijd voor uzelf. Het is misschien wel dé oplossing om stress te lijf te gaan. Even een uurtje ontspannen: een blokje om, relaxen in een warm bad of een boek of de krant lezen. Maak er een onlosmakelijk onderdeel in uw dagritme van.

‘Nee’ is ook een antwoord

Veel mensen hebben moeite met ‘nee’ te zeggen. Bent u bang om niet aardig gevonden te worden? Wist u dat allemans vriend ook allemans gek is? Tip: als u ‘nee’ denkt, doe dan ook ‘nee’. Geef dan aan waarom u ‘nee’ zegt, niemand zal het u kwalijk nemen. Let maar op!

Gezonde geest, gezond lichaam

In een gezond lichaam huist een gezonde geest. Als u sport maakt uw lichaam endorfine aan en dat merkt u meteen. U wordt er rustig van en u voelt zich goed. Reserveer een ochtend of een dag om te sporten. Direct resultaat!

Een tandje minder

Het móéten presteren of niet kunnen voldoen aan de verwachtingen. Zowel thuis als op uw werk voelt u de druk. Althans, dat denkt u! Leg de lat gerust een stuk lager. Iedereen zal u begrijpen.

Relax!

Het lijkt een open deur: gebruik het weekend om op adem te komen. Maar gaat u dan ook iets leuks doen of blijft het bij bankhangen? Plan leuke dingen, iets om naar uit te kijken. Ga naar de film, uit eten, borrelen, wandelen of een weekendje weg … Het geeft u zelfs extra energie!