zomerboekDe zomervakantie is een uitgelezen mogelijkheid om eens heerlijk te ontspannen en in een boek te duiken. Welke boeken gaan er dit jaar mee in uw koffer? Nog geen idee? Met deze boekentips in uw achterhoofd sturen we u naar een boek- of webwinkel om een bijzonder of verrassend boek te kopen of te downloaden.

Thrillers, romans of biografieën. De schappen van de boekwinkels zijn weer goed gevuld met leesvoer voor de naderende zomervakantie. Traditiegetrouw staat er weer een exemplaar tussen van het schrijverspaar Nicci French. Met ‘Denken aan vrijdag’ rolde opnieuw een thriller van de band.

Thrillers van formaat

Aan thrillers geen gebrek deze zomer. Samuel Bjørk schreef het zinderend spannende ‘Ik reis alleen’. Maar ook de boeken van Esther Verhoef (’Lieve mama’), Lars Kepler (‘Stalker’) en Jussi Adler-Olsen (‘De Grenzeloze’) zijn thrillers van formaat.

Het boek ‘Dit kan niet waar zijn’ is een van de meest gelezen boeken van dit moment. Journalist Joris Luyendijk dook in de financiële wereld en schreef zijn verbazing op. ‘Ik kom terug’ onder die titel gaf Adriaan van Dis een inkijkje in zijn familie en de relatie met zijn moeder. Het boek ‘De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése vliegt na de aandacht in het tv-programma De Wereld Draait Door over de toonbank. Evenals het boek ‘Kom hier dat ik u kus’ van de Belgische schrijfster Griet op de Beeck.

List en bedrog

Bent u een liefhebber van sportboeken dan komt u deze zomer zeker aan uw trekken. Na boeken over Kieft, Gijp, Van der Meijde, Hiddink en Bergkamp is het nu de beurt aan Jan Boskamp. In de vernieuwde uitgave van ‘Geen gezeik’ neemt de knorrepot van het tv-programma Voetbal International geen blad voor de mond. Voor wielerliefhebbers is het boek ‘De Wielermaffia’ van Tylor Hammilton, vriend van Lance Armstrong, verplichte kost. Een boek over list en bedrog in de wielerwereld.

Veel leesplezier!