londenbrugWinkelen tot u erbij neervalt. Dat kan tijdens de kersttijd in Londen! De Engelse hoofdstad is vanaf eind november omgetoverd in een sprookjesachtig tafereel. Prachtig versierde straten en winkels brengen u in de juiste kerstsfeer. Met onze tips koopt u unieke kerstcadeaus in the place to be!

Nergens vindt u zulke prachtig versierde kerstbomen, unieke kerstetalages, sfeervolle kerstmarkten en verlichte winkelstraten als in Londen. Niet voor niets is de Engelse hoofdstad al jaren dé plek om uw kerstcadeaus te kopen. Of om een paar dagen te ontspannen tijdens de kersttijd. Engeland is dichtbij, maar u waant u voor even in een heel andere wereld: een Winter Wonderland.

Kerstliederen

Behalve de sfeervolle kerstwinkels heeft Londen ook sfeervolle kerstmarkten. Onder het reuzenrad the Londen Eye bijvoorbeeld verrijst in deze periode een heuse kerstmarkt. U kunt daar allerlei leuke hebbedingetjes en kerstcadeaus scoren. Dat gebeurt onder de klanken van een kerstkoor dat bij een knappend houtvuur kerstliederen zingt. Natuurlijk zal een traditioneel kerstverhaal van Charles Dickens zeker niet ontbreken.

In hoger sferen

Wilt u Londen in kerstsfeer een keer van bovenaf bekijken? Dan is een ritje in de Londen Eye een absolute aanrader. Ook het Hyde Park is omgetoverd in kerstsfeer. In en om het beroemdste park van Londen vindt u een ijsbaan, allerlei kerststands en een reuzenrad waar u en uw gezin of vrienden zich optimaal kunnen vermaken.

Prachtige etalages

Maar u gaat natuurlijk ook naar Londen om te shoppen! In de omgeving van Oxford Street, Regent Street, Carnaby Street en Covent Garden vindt u de meest bijzondere winkels met hun fraaie etalages. De Engelse etaleurs gaan in deze periode van het jaar helemaal los. En probeert u dan maar eens de drang om iets te kopen te weerstaan.

Harrods, Selfridge en Fortnum & Mason

Londen en warenhuizen worden door shopliefhebbers in één adem genoemd. De beroemdste zijn ongetwijfeld Harrods, Selfridge en het chique Fortnum & Mason. Het lijkt onmogelijk niet te kunnen slagen in warenhuis Harrods aan de Brompton Road. Vijf verdiepingen en honderden afdelingen groot. Bovendien heeft Harrods een speciale kerstafdeling die al ruim voor Kerstmis is ingericht.

Ook warenhuis Selfridge aan Oxford Street is van top tot teen in kerstsfeer. Ook dit warenhuis heeft een uitgebreide kerstafdeling, maar is goedkoper dan concurrenten Harrods en Fortnum & Mason. Bij het meest chique warenhuis Fortnum & Mason aan Piccadilly vindt u midden in de winkel ook de grootste kerstboom.

Zoekt u nog een kerstcadeau voor uw kinderen of kleinkinderen? Breng dan een bezoek aan Hamleys aan St. Regent en ontmoet de Kerstman! Zeker te weten dat u niet met lege handen naar buiten gaat.