Skip to main content

Rentemiddeling met de lage rente

middelingrenteLoopt de rentevastperiode van uw huidige hypotheek nog een paar jaar? Maar wilt u nu al profiteren van de lage hypotheekrente? Dat kan met rentemiddeling. De meeste banken bieden dit aan, waaronder sinds kort ook ABN Amro en Florius.

U hoort op verjaardagen vast wel de verhalen over de historische lage hypotheekrente. U wilt wel oversluiten, maar uw huidige rentevastperiode loopt nog een paar jaar door. Bovendien kost het oversluiten extra geld, onder meer voor boeterente. Bij oversluiten krijgt u door de nieuwe lage rente wel lagere maandlasten. Maar wegen die ook op tegen de kosten?

Tussentijds overstappen

Met rentemiddeling stapt u zonder hoge kosten tussentijds over naar een lagere hypotheekrente. Hierbij sluit u uw huidige hypotheek over naar een hypotheek met een lagere rente. Het oversluiten kan op elk moment, zelfs als uw rentevastperiode nog enkele jaren doorloopt.

Wat is rentemiddeling?

Bij rentemiddeling wordt uw rentestand gemiddeld met de huidige hypotheekrente. Natuurlijk betaalt u ook boeterente, maar die wordt uitgesmeerd over uw nieuwe rentevastperiode. Bovendien zijn de extra kosten ook verwerkt in uw nieuwe rentepercentage.

Rentemiddeling is interessant omdat de kosten worden uitgesmeerd én u profiteert direct van de lage rentestand. Wij adviseren en berekenen graag voor u of rentemiddeling ook in uw situatie interessant is.

Niet iedere bank biedt rentemiddeling aan. Ook verschillen de voorwaarden per bank. Wilt u weten of uw bank rentemiddeling aanbiedt? Op de site van de Vereniging Eigen Huis vindt u een overzicht. Klik hier om naar het overzicht te gaan.

Meer weten over rentemiddeling? Neem dan contact met ons op.