occasionsEen tweedehandsauto gekocht en wilt u de aanschafwaarde bij total loss van uw auto verzekeren? Let dan goed op, want de voorwaarden verschillen per verzekeraar. Welke verzekering past bij het best bij úw wensen?

In veel autoverzekeringen is een zogeheten aanschafwaarderegeling opgenomen. Raakt uw auto na een ongeluk of door vandalisme total loss, dan krijgt u de aanschafprijs van uw auto vergoed. De voorwaarden voor deze regeling verschillen echter per verzekeraar.

Leeftijd

De leeftijd van de auto en de vorige eigenaar zijn belangrijke uitgangspunten voor autoverzekeraars. Ongeveer de helft van de beperkt cascoverzekeringen heeft een regeling voor de aanschafwaarde bij total loss. Daarbij mag de leeftijd van uw auto variëren tussen de drie en achttien jaar. Slechts een derde van de beperkt cascoverzekeringen houdt geen rekening met de leeftijd van uw auto.

Dealer

Uw tweedehandsauto van een omaatje gekocht of bij een autodealer om de hoek? Het maakt u niet uit, als de auto maar in orde is. Veel verzekeraars kijken daar ook op die manier tegenaan.

Bent u echter op zoek naar een verzekering met volledige cascodekking, dan kunt u uw auto het beste bij een autodealer kopen. Ongeveer twee derde van de verzekeringen heeft in dat geval een aanschafwaarderegeling. Uw auto gekocht van een particulier? Dan kunt u slechts bij een derde van de autoverzekeringen rekenen op een aanschafwaarderegeling.

Het is raadzaam om de originele aankoopnota van uw auto goed te bewaren. Het kan zijn dat de verzekeraar deze bij schade opvraagt.

Meer weten?

Een goede verzekering is meer dan een lage premie. De voorwaarden en uw wensen zijn minstens zo belangrijk. Zoekt u een autoverzekering die past bij uw wensen of een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.