Skip to main content

Goed voorbereid op vakantie

reisverzekeringbagage

U heeft er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, maar de achtergelaten bagage in uw auto is vaak niet verzekerd. Uw persoonlijke bezittingen in de auto zijn alleen gedekt, als er geen andere veilige plek voorhanden is. Volgens de voorwaarden van verzekeraars is uw hotelkamer zo’n veilige plek. Zelfs als uw kostbare spullen uit het zicht in de kofferbak van uw auto heeft liggen, was u niet voorzichtig genoeg.

Snel geregeld

Bovenstaande situatie is een voorbeeld waarbij u – ondanks uw reisverzekering – ook zelf nog alert moet zijn. Steeds meer mensen beseffen dat een goede reisverzekering belangrijk is. Dat kan een kortlopende of een doorlopende reisverzekering zijn.

Heeft u nog geen reisverzekering? De kortlopende reisverzekering is bedoeld voor een korte vakantie, zoals een weekendje shoppen met vriendinnen in Londen of een vrijgezellenweekend in het bruisende Berlijn.

Met een doorlopende verzekering bent u het hele jaar verzekerd tijdens korte of langere vakanties. Geen zorgen dus, al bent u in Nederland alleen verzekerd in combinatie met een geboekte overnachting. Een doorlopende reisverzekering is bovendien goedkoper dan meerdere kortlopende verzekeringen.

Maximaal bedrag

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat de gestolen of beschadigde spullen volledig worden vergoed. Dat is niet altijd het geval. Voor bepaalde goederen geldt een maximale vergoeding. Die vergoedingen staan per product in de voorwaarden van de verzekeraar. Vaak is dat bedrag lager dan nieuwprijs van bijvoorbeeld een smartphone of fotocamera. Daarnaast kunnen die maximale vergoedingen ook nog eens per verzekeraar verschillen.

Behalve de bagage zijn ook diverse onvoorziene kosten verzekerd, mochten u, uw partner of meeverzekerde kinderen hulp nodig hebben. U moet dan denken aan hulp bij ziekte, letsel door ongeval, overlijden van u, uw reisgenoten of directe familie of door een natuurramp.

Uw reisverzekering?

Wilt u meer informatie over de reisverzekering? Neem dan contact met ons op. We geven u graag informatie en advies over een geschikte verzekering.