Skip to main content

Een goede dag? Met deze tips komt u een heel eind

gezondontbijt

Dit is niet mijn dag! Hoe vaak hoort u die uitdrukking niet? Meestal klopt het, maar uw dag had ook heel anders kunnen verlopen. Met onze tips begint u de dag fris, fruitig en vol energie. Ofwel: dé ingrediënten voor een productieve dag.

Zie onze tips als een handreiking en doe er uw voordeel mee. Bijvoorbeeld zo’n snooze-knop op uw smartphone: is dat ‘nog even kunnen omdraaien’ eigenlijk wel een goed begin van de dag? Met een koude start staat uw brein immers meteen op scherp.

Begint u de dag ook zonder ontbijt? Niet doen! Volgens ons moet uw ‘motortje’ toch eerst wat brandstof binnenkrijgen. Verse sapjes, fruit en een lekker yoghurtje houden u vanaf het begin van de dag alert en bij de les. Wedden dat het uw familie, vrienden en kennissen meteen opvalt?

Bent u zo’n type?

In bed alvast uw mail checken? Bent u ook zo’n type? Deskundigen vinden dat u uw smartphone zeker een uur onaangeroerd moet laten. U staat dan té onrustig op. Het appje van een vriend ‘of u vanavond gaat trainen’ of het mailtje van uw manager lopen echt niet weg. Een prikkelarm begin van de dag, daar heeft u de hele dag profijt van.

In aanzien stijgen

Vervolgens neemt u een sterke bak koffie, om de dag alvast een flinke ‘boost’ te geven. Onzin. Uw lichaam start uit zichzelf op en maakt in de ochtend extra hormonen (cortisol) aan. Elke bak koffie voor tien uur, werkt juist averechts. Door dat bakje koffie komt u regelmatig te laat op uw werk. Door op tijd te komen, stijgt u in aanzien van uw baas.

Moeilijke klussen

Veel mensen worden op het werk onrustig van een overvolle mailbox of een berg moeilijke klussen. Tip: pak eerste de moeilijkste klussen op. Alles wat daarna volgt is dan een ‘eitje’. En wat uw mail betreft: alleen mails met het kenmerk urgent zijn echt belangrijk. De rest kan wachten.

Wat niet kan wachten is uw lunch. En wel in de kantine en samen met uw collega’s. Even over iets anders praten en bijtanken voor de rest van de dag.

Mentaal lenig

Onderuit op de bank met de afstandsbediening in uw hand? Dat is – ondanks een dag hard werken - niet de juiste houding voor de rest van uw avond.  Een uurtje op de fiets, joggen of aan de halters hangen, maken van u een ander mens. U blijft immers ook mentaal lenig en houdt de dokter buiten de deur.  Prik een startdatum en raak verslaafd aan een gezonde levensstijl.

Koelkast

Wat niet bij die levensstijl hoort, is laat op de avond nog even de koelkast checken op iets lekkers. Behalve dat het niet goed is voor de lijn, slaapt u er ook onrustig door. Probeer een aantal uren vóór u gaat slapen te eten.
Waardoor u ook goed slaapt, is het wegleggen van uw smartphone. Op de eerste plaats is het schermlicht niet goed voor de aanmaak van melatonine, uw slaaphormoon. Verder maken Facebook, Instagram en e-mail het er niet rustiger op in uw hoofd. U kunt beter dromen van mooie vakanties, dan jaloers wakker te liggen van andermans vakantiefoto’s!