Skip to main content

Zijn uw dure spullen wel verzekerd?

dure spullen camera

Weet u nog wanneer u zonder smartphone van huis ging? Ongemerkt neemt u steeds vaker dure spullen mee op reis. Smartphone, camera, tablet of sieraden reizen bijna altijd met u mee. Niet alle kostbaarheden zijn (volledig) verzekerd bij diefstal of schade. Er is een oplossing. Welke?

Mail checken, bezienswaardigheden opzoeken, nieuws van de dag spotten, navigeren of onderweg nog snel een hotelkamer boeken. Waar zouden we zijn zonder laptop, tablet of smartphone? Met uw camera legt u onvergetelijke vakantie- of gezinsmomenten vast. Maar wat als uw camera plots is verdwenen? Dan is niet alleen uw mooie camera verdwenen, maar ook uw mooie herinneringen! Tijdens een reis dekt uw reisverzekering mogelijk de schade. Maar ook dat is steeds vaker afhankelijk van voorwaarden.

Mee naar buiten nemen

Is er schade aan of diefstal van uw spullen, dan claimen veel mensen dat bij hun inboedelverzekering. Veel verzekeraars vergoeden de schade aan kostbare spullen echter onder voorwaarden, bijvoorbeeld tot een bepaald bedrag of tot een percentage. Bovendien zijn uw smartphone, camera of sieraden niet verzekerd als u ze meeneemt naar buiten.

Heeft u een kostbaarhedenverzekering (met buitenshuisdekking) dan zijn uw dure spullen ook verzekerd tegen diefstal of beschadiging als u ze mee naar buiten neemt. Een extra verzekering voor uw mobiele telefoon of uw camera is dan meestal niet meer nodig. Wel zijn er inmiddels verzekeraars die aanvullende voorwaarden stellen voor het verzekeren van uw mobiele electronica.

Maximum bedrag

Sommige verzekeraars stellen extra voorwaarden aan de verzekering of de buitenshuisdekking. Zo wordt een kostbaarhedenverzekering vaak alleen in combinatie met een inboedelverzekering afgesloten. Ook de hoogte van de vergoeding voor de schade buitenshuis verschilt per verzekeraar en object. Sommige verzekeraars werken met een maximum bedrag of op basis van een vooraf getaxeerde waarde.

Krasjes en deuken

Dagelijks gebruik van uw smartphone of laptop laat zijn sporen na op het apparaat. Door het veelvuldig gebruik ontstaan er krasjes of deuken op bijvoorbeeld uw smartphone of laptop. Dit wordt gebruikersschade genoemd. Deze schade wordt nooit vergoed.

Afschrijving

Een verzekeraar houdt rekening met de leeftijd van uw spullen en de gebruikersschade. Hoe ouder uw laptop, smartphone of camera des te hoger het afschrijvingspercentage.

Diefstal van bijvoorbeeld uw camera of laptop uit een auto is niet altijd gedekt. Sommige verzekeraars vergoeden alleen als u kunt aantonen dat uw auto goed was afgesloten. Ook mogen uw kostbaarheden niet in het zicht hebben gelegen.

Wilt u meer weten over een kostbaarhedenverzekering? Of wat op uw huidige inboedelverzekering wel of niet verzekerd is? Neem dan contact met ons op, we adviseren u graag.