einde rentevast periode

Het einde van de rentevastperiode van uw hypotheek is in zicht, een mooi moment om uw financiële zaken eens op een rij te zetten. Ga ik in op het aanbod van mijn huidige geldverstrekker? Wat hebben anderen te bieden? Andere hypotheekvorm? En zijn er alternatieven? Wel degelijk!

Uw huidige geldverstrekker moet aan het einde van de rentevastperiode u een nieuw voorstel doen. Is het in uw ogen een goed voorstel, dan kunt u uw handtekening onder het voorstel zetten. Toch kan het interessant zijn om het aanbod te vergelijken met andere aanbieders of om voor een andere looptijd te kiezen. Een langere looptijd kan op termijn ook voordelig zijn voor uw maandlasten. U kunt uw geldverstrekker vragen ook voorstellen te doen voor andere looptijden.

Baan op de tocht?

Veel huizenbezitters gebruiken het einde van de rentevastperiode om hun maandlasten verder omlaag te brengen. U kunt dan bijvoorbeeld zonder zorgen de extra studiekosten van uw kinderen dragen. Misschien staat uw baan wel op de tocht? Of krijgt u te maken met extra onderhoud aan uw huis? Dan is het prettig als uw hypotheek de stabiele factor is in uw huishoudportemonnee. Vergelijk daarom het aanbod met andere geldverstrekkers. Mogelijk zit er een aantrekkelijk aanbod tussen dat beter past bij uw nieuwe situatie.

Lagere maandlasten

Loopt uw rentevast periode af, dan kunt u meestal boetevrij overstappen naar een andere geldverstrekker. Ook kunt u in veel gevallen de hypotheekvorm boetevrij overzetten, er kunnen dan nog eventueel financieringskosten bij komen. Heeft u het voornemen om spaargeld, erfenis of een eventuele financiële meevaller te gebruiken om extra af te lossen? Neem dan contact met ons op dat we samen kijken wat de boetevrije grens is.

Is de looptijd van uw huidige hypotheek nog niet voorbij, dan mag u ook oversluiten. Bijvoorbeeld als u uw maandlasten omlaag wilt brengen of tegen een aantrekkelijk aanbod aanloopt. Hieraan zijn wel kosten verbonden omdat u tussentijds overstapt. Deze kosten moeten natuurlijk wel lager zijn dan het voordeel op uw maandlasten bij uw nieuwe hypotheek.

Passend advies

Een hypotheek is maatwerk en moet aansluiten bij uw privésituatie of uw wensen voor de toekomst. Het einde van de rentevastperiode is een mooi moment om uw hypotheek eens onder de loep te nemen. Wilt u een goed advies? Neem dan contact met ons op.