overlijdsrisicoverzekering

Veel mensen hebben een overlijdensrisicoverzekering, al dan niet in combinatie met een hypotheek. De premie wordt automatisch afgeschreven en u heeft er geen omkijken meer naar. De premies van deze verzekeringen zijn echter de laatste tijd flink gedaald. Is dit voor u ook interessant?

Een overlijdensrisicoverzekering is bedoeld om de financiële gevolgen van een overlijden op te vangen. Meestal sluit u deze verzekering voor een langere periode af en worden de premies automatisch van uw rekening afgeschreven. De meeste verzekeraars bieden de afgelopen jaren deze verzekeringen aan tegen veel lagere premies.  
Voor veel mensen is overstappen naar een goedkopere verzekering een reële optie.

Niet over één nacht ijs

U moet echter niet over één nacht ijs gaan. Aan het oversluiten naar een andere verzekeraar zijn namelijk vaak kosten verbonden. Ook de voorwaarden en acceptatiecriteria zijn niet bij elke verzekeraar hetzelfde. Misschien moet u opnieuw een medische checklist invullen of een nieuwe medische keuring ondergaan.

Bent u van plan om uw overlijdensrisicoverzekering op te zeggen, dan is het raadzaam om ons eerst advies te vragen. Bovendien is het belangrijk dat als uw overlijdensrisicoverzekering is gekoppeld aan uw hypotheek de geldverstrekker de nieuwe verzekering koppelt aan uw lopende hypotheek. Dergelijke aanpassingen gaan niet vanzelf. Vraag ons om advies, want de voorwaarden verschillen per verzekeraar.

NHG

Vanaf 2020 is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor bestaande hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Voor nieuwe hypotheken die sinds 2018 zijn afgesloten met NHG was die verplichting er al niet meer.

Deze verzekering opzeggen of loskoppelen van uw lopende NHG-hypotheek? U doet er goed aan om een verstandige keuze te maken, zodat u uw nabestaanden niet opzadelt met financiële verrassingen.

Naadloos passen

Een overlijdensrisicoverzekering moet naadloos passen bij uw persoonlijke situatie. We denken graag met u mee over een passende overlijdensrisicoverzekering. Bovendien bekijken we de voorwaarden en mogelijk lagere premie. Interesse? Neem dan contact met ons op.