Skip to main content

Het buitenleven begint weer!

Kijkt u ook zo uit naar het buitenleven? Lekker buiten eten en genieten van lange avonden in uw loungeset. Ook de aankleding is belangrijk, een mooie spiegel aan de muur of een kleurrijk tuinkleed zorgen voor een fijne sfeer in uw tuin. Eventueel zelfs een terrasverwarmer om ’s avonds nog wat langer buiten te kunnen zitten.

Steeds meer mensen gaan voor luxe in de tuin of op het balkon. De waarde van alle spullen kan snel oplopen. Wat als uw spullen gestolen worden of beschadigd raken door extreem weer? Het is belangrijk om een passende verzekering af te sluiten.

Diefstal of kwaadwillige beschadiging

Regulier tuinmeubilair, tuingereedschap en andere tuinspullen zoals parasols en verlichting zijn meestal via de inboedelverzekering verzekerd tegen diefstal of kwaadwillige beschadiging. Er moet daarbij sprake zijn van braaksporen. Als uw tuinmeubilair opzettelijk is beschadigd, moet u aan kunnen tonen dat de dader ten onrechte uw tuin is binnengedrongen. Daarom is het belangrijk om de tuin altijd goed af te sluiten.

De exacte voorwaarden voor dekking vanuit de inboedelverzekering kunnen per verzekeraar verschillen. Zo werken sommige verzekeraars met een eigen risico of een maximale vergoeding. Hebt u dure spullen zoals een luxe tuinset, kijk dan goed of de voorwaarden passend zijn.

Spullen in de schuur

Er zijn ook spullen die niet onder de dekking van de inboedelverzekering vallen. Zo zien veel verzekeraars een barbecue en een fiets niet als tuinmeubilair. Worden deze spullen uit uw tuin gestolen, dan wordt dat vaak niet vergoed. De dekking bij diefstal geldt wel wanneer de spullen in een afgesloten schuur of garage stonden.

Schade door het weer

Schade aan het tuinmeubilair door het weer, bijvoorbeeld een fikse hagelbui of storm, vallen vaak niet onder de dekking van een inboedelverzekering.

Spullen die niet in uw tuin horen zijn niet verzekerd

En hoe zit het met de dekking van spullen die u normaal binnenshuis gebruikt? Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon of laptop. Worden deze spullen op een zomeravond van uw tuintafel gestolen, dan valt dat niet onder de dekking. Laat uw waardevolle spullen daarom niet onbewaakt achter.

Meer weten?

Wilt u weten of uw inboedelverzekering nog past bij de huidige situatie? Of hebt u een andere vraag over de inboedelverzekering? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.