Skip to main content

Houd uw leningen tegen het licht

Iedereen merkt de stijgende prijzen in de portemonnee. Bijna alles is immers duurder geworden, van stroom en gas tot eten en kleding. Door uw financiën eens onder de loep te nemen, kunt u misschien wat besparen. Zo houdt u meer over voor de leuke dingen in het leven.

Veel mensen hebben bijvoorbeeld verschillende leningen lopen. Denk aan een lening voor een nieuwe auto of huishoudelijke apparatuur. Door de jaren heen sluit u deze leningen af en daarna betaalt u – vaak zonder er nog bij stil te staan – een maandelijks bedrag. Over dit soort leningen betaalt u vaak relatief veel rente. Hierdoor kunnen uw maandlasten flink oplopen.

Besparen door oversluiten

Hebt u de afgelopen jaren verschillende leningen afgesloten bij verschillende kredietverstrekkers? Dan hebt u waarschijnlijk te maken met verschillende rentetarieven. Dat is niet altijd gunstig.

Er zijn mogelijkheden om kosten te besparen. Zo is het mogelijk om de verschillende leningen over te sluiten en onder te brengen bij één kredietverstrekker. Voor een verzamelde lening betaalt u vaak minder rente dan voor meerdere kleinere leningen. Bovendien zorgt u op deze manier voor overzicht, alle leningen worden samen afgelost.

Overzicht en advies

Hebt u leningen? Maak dan eens een lijstje van alle kosten. Dit zorgt voor overzicht. Misschien kunt u besparen op uw maandelijkse lasten.

Hebt u hulp nodig met het maken van een overzicht of het inrichten van uw financiën? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met persoonlijk advies.

 

balk afm2 jpg