Skip to main content

Uw zorgverzekering in 2017

zorg2017Onlangs heeft u van uw zorgverzekeraar een nieuw aanbod voor 2017 ontvangen. De hoogte van uw premie hangt af van uw basispremie en uw aanvullende verzekeringen. Door verzekeringen te vergelijken, kunt u veel besparen!

De inhoud van uw basis zorgverzekering is bij elke verzekeraar hetzelfde. De premie voor deze basisverzekering daarentegen verschilt per verzekeraar. Het kabinet verwacht een geringe premiestijging van 3,50 euro per maand. In de praktijk zal de stijging waarschijnlijk hoger uitvallen. Uw eigen risico blijft wel gelijk aan het bedrag van 2016, namelijk 385 euro.

Wat verandert er in 2017 in uw basisverzekering?
Plastische chirurgie met medische noodzaak

Borstprothesen voor vrouwen zonder borstvormingen, ooglidcorrectie bij ernstige gezichtsbeperking en medisch noodzakelijke circumcisie (mannenbesnijdenis) worden vergoed.

Fysiotherapiebehandelingen bij etalagebenen

Volledige vergoeding van 37 fysiotherapiebehandelingen voor de behandeling van etalagebenen. In 2016 is er nog een vergoeding vanaf de 21e behandeling.

Fronttandvervanging jongeren tot en met het 22e levensjaar

Als vóór het 18e jaar van een jongere de snij- of hoektand niet is aangelegd of verloren is gegaan door een ongeval, heeft een jongere vanaf 2017 tot en met zijn 22e jaar recht op fronttandvervanging. In 2016 hebben enkel jongeren tot 18 jaar recht op deze behandeling.

Kortdurend verblijf in een zorginstelling

Voor patiënten die om medische redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen valt kortdurend verblijf in een zorginstelling vanaf 2017 onder de basisverzekering.

Eigen bijdrage implantaat gedragen gebitsprothesen

Vanaf 2017 is de eigen bijdrage voor een implantaat gedragen gebitsprothese voor de onderkaak 10 procent en voor de bovenkaak 8 procent van de kosten. In 2016 is de vaste eigen bijdrage 125 euro. De eigen bijdrage van 25 procent voor een normale gebitsprothese blijft gehandhaafd.

Veranderen van verzekeraar

Let op: Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Zeg dan uw huidige verzekering op voor 1 januari. Wilt u advies bij de keuze van uw zorgverzekeraar? We helpen u graag.