Skip to main content

Autoschade door winters weer

autosneeuwSneeuwval, gladheid, regenval, ijzel, mist en rijden in het donker. Het winterweer is weer in aantocht. De kans dat u in deze periode van het jaar schade aan uw auto rijdt, is aanzienlijk groter. Welke schade dekt uw autoverzekering?

Code rood voor automobilisten: het winterweer is in aantocht. Negen van de tien automobilisten kruipen in deze periode van het jaar met angst en beven achter het stuur. En dat is niet verwonderlijk, want een op de drie automobilisten rijdt in de winterperiode schade aan zijn auto of die van een ander.

Bij de meeste schadegevallen in de winter is er zelfs geen andere weggebruiker betrokken. Schade bijvoorbeeld door het doorschuiven met uw auto tegen een paaltje of een geparkeerde auto, is aan de orde van de dag. Maar ook ruitschade, botsingen tussen twee auto’s of een kop-staartbotsing komen in de winter vaker voor. Over de code rood gesproken. Is er een weeralarm afgegeven en gaat, of moet u toch de weg op, ook dan is schade aan uw auto gewoon verzekerd. Uiteraard alleen wanneer de schade ook bij normale omstandigheden onder de dekking van uw verzekering valt.

Welke schade dekt uw autoverzekering?

De dekking van uw autoschade hangt af van het soort autoverzekering. We zetten de verzekeringen voor u op een rij.

WA dekking: Met deze verzekering is de schade die u veroorzaakt aan anderen verzekerd. Als eigenaar van een auto bent u verplicht minimaal deze verzekering af te sluiten.

WA+ dekking (beperkt casco): Bij deze verzekering is niet alleen schade aan anderen, maar in sommige gevallen ook de schade aan uw eigen auto verzekerd. Bijvoorbeeld schade als gevolg van brand, storm, hagel, diefstal, ruitbreuk en een botsing met loslopend wild.

Allriskdekking (volledig casco): Bij deze autoverzekering is zowel de schade aan uw eigen auto als de schade die u toebrengt aan een andere auto verzekerd. Ook als u zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Bij opzet of roekeloos rijden is de schade vanzelfsprekend niet gedekt.

Keuze maken

De keuze van het soort autoverzekering is natuurlijk aan u. Maar uw keuze kan ook afhankelijk zijn van de waarde van uw auto, de leeftijd van de auto en het risico dat u wilt lopen. Ook de hoogte van uw premie kan bepalend zijn bij uw keuze. Hoe meer schadevrije jaren, des te lager de premie.

Wilt u meer weten? Of een advies op maat? We helpen u graag!