Skip to main content

Even er tussenuit?

parijskerstVeel mensen zijn vrij tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Een mooie gelegenheid om de intieme gezelligheid van de feestdagen te verruilen voor een paar dagen er even tussenuit. In het betoverend mooie Parijs bijvoorbeeld.

Lekker winkelen, struinen langs historische gebouwen of je warmen aan de charme van een stad. Waar kunt u dat beter doen dan in Parijs? De stad van de liefde én de lichtjes. En die lichtjes veranderen Parijs in deze tijd van het jaar tot een sprookjesachtig decor. Wandel langs modehuizen, warenhuizen, markten, pleintjes en laat u verrassen!

De verlichte Eiffeltoren, de ontelbare lampjes in de bomen aan de Champs-Élysées en een sfeervolle Arc de Thriomphe, Notre-Dame of Place de la Concorde. Als u in deze periode in Parijs bent geweest, dan keert u er ongetwijfeld nog een keer terug.

Sfeervol versierde straten

Winkelen in Parijs is absoluut een belevenis in de sfeervol versierde winkelstraten, bijvoorbeeld de Rue de Fauborg de Saint Honore of de Champs-Élysées. Dit zijn met afstand de chicste winkelstraten van Parijs. De ene etalage is nog mooier dan de andere. Laat dat maar aan de Fransen over.

Chique warenhuizen als Galeries Lafayette en Printemps proberen elkaar met prachtige etalages en versieringen de loef af te steken. Zo heeft Galeries Lafayette elk jaar in het gebouw een enorme kerstboom opgetuigd. Die boom staat er tot begin januari. Ook aan de buitenkant is Galeries Lafayette een plaatje. De etalages zijn prachtig ingericht en soms zelfs voorzien van bewegende etalagemodellen.

Grote kans dat u in Parijs de tijd vergeet. Geen probleem, want de grote warenhuizen hebben hun openingstijden aangepast en zijn tot tien uur ’s avonds geopend.

Hogere sferen


In Parijs struint u lekker langs de winkels of langs een van de vele eindejaarsmarkten. De grootste markten vindt u in La Défense - het zakencentrum van Parijs - of aan de Boulevard Saint Germain des Prés. Kleinere maar sfeervolle markten zijn in de omgeving van Place Montmartre, de Sacré Coeur en Place Trocadéro.

Het feeërieke uiterlijk van de stad brengt u in hogere sferen. Daarover gesproken: bekijk Parijs ook eens vanaf de Eiffeltoren of vanuit het reuzenrad op de La Grande Roue.