Skip to main content

Krediet met torenhoge variabele rente?

krediet2017

Het is helaas aan de orde van de dag. Leningen met een torenhoge variabele rente. Uw maandbedrag bestaat dan voornamelijk uit rente, aflossen doet u nauwelijks. Wat is in dat geval de beste oplossing in uw persoonlijke situatie?

Misschien heeft u ook een rekening met variabele rente die door de jaren heen uit balans is geraakt? Hierdoor is de looptijd van de terugbetaling van het krediet automatisch opgelopen. U lost nauwelijks af en het door u betaalde bedrag overschrijdt na verloop van tijd minimaal het geleende krediet. Het lijkt een uitzichtloze weg.

Vaste rente

Het omzetten van uw krediet naar een persoonlijke lening met vaste – in de meeste gevallen lagere - rente is een mogelijke oplossing. In de praktijk zijn kredietverstrekkers echter terughoudend om deze oplossing aan te bieden, zeker als uw inkomen laag is of als u al wat ouder bent.

Daarnaast kunnen een BKR-notering (‘Tiel’), een maximale lening en een slechte betalingsgeschiedenis een beperkende rol spelen als u wilt overstappen naar een andere kredietverstrekker.

Mogelijkheden

Dergelijke leningen brengen sommige mensen tot wanhoop. Ondertussen gaan uw verplichte maandelijkse betalingen gewoon door. En de kredietverstrekker houdt u aan uw overeenkomst. Welke mogelijkheden zijn er om dergelijke kredieten af te komen?

Wilt u stoppen met dit soort leningen? Een eenduidig advies is niet te geven, want iedere situatie is verschillend. Het is belangrijk dat het advies past bij uw persoonlijke en financiële situatie.

We zetten graag samen met u de mogelijkheden op een rij om uw leningen om te zetten naar een krediet met een lagere rente, vaste looptijd en snellere aflossing. Als u dat wilt, neem dan contact met ons op.

balk afm2 jpg