beveiliging

Sneller, uitgebreider en beter. De ontwikkelingen op het gebied van software zijn nauwelijks bij te houden. En goede software is ook nog eens duur. Steeds vaker worden gratis varianten aangeboden. Zo’n kans laat je toch niet schieten?

Computers en (mini)tablets worden met de dag geavanceerder. Dat vraagt om goede software om computerprogramma’s soepel en betrouwbaar te laten draaien. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer varianten van programma’s die gratis en legaal zijn te downloaden. 

Freeware

Via Freeware wordt steeds vaker alternatieve software aangeboden. Freeware-makers zijn doorgaans computerspecialisten of enthousiaste computergebruikers die hun kennis en vaardigheden aanwenden om bestaande programma’s te verbeteren of uit te breiden.

Het gaat om het verbeteren van de bestaande software en niet om er flink aan te verdienen. De gratis versies maken de bestaande programma’s niet alleen voor iedereen beschikbaar, maar ook nog eens gebruiksvriendelijker en kwalitatief beter.

Reviews

Ook de bekende en grotere softwarebedrijven bieden steeds vaker gratis programma’s aan. Ook bieden zij u - voor een beperkte periode – gratis een programma aan. Door het gebruik maakt u kennis met het programma en ervaart u de voordelen ervan. Aan het einde van de vrije periode kunt u vaak een nieuwere versie – uiteraard tegen betaling - aanschaffen.

Voordat u een bepaald gratis programma wilt installeren op uw computer, is het raadzaam om op internet de ervaringen van andere gebruikers op te zoeken, de zogeheten reviews. Dat voorkomt teleurstellingen en eventuele problemen op uw computer.

Interesse in gratis software? Dan moet u onderstaande sites zeker een keer bezoeken:

https://www.gratissoftware.nu/

https://www.gratissoftwaresite.nl/

http://www.nederlandstaligesoftware.nl/