Skip to main content

Uw huis Lenteklaar

lente2017

Is het u ook opgevallen? Vanuit uw bed hoort u in deze tijd van het jaar al de vogels fluiten. Nog even en u ruikt het voorjaar. Hoog tijd om uw huis van binnen en buiten lenteklaar te maken. Hoe? Lees onze tips!

Zodra de eerste voorjaarszon schijnt is het ‘achter glas’ heerlijk toeven. Maar op de bank genietend van de eerste warmte wordt tevens pijnlijk duidelijk dat uw ramen wel een sopje kunnen gebruiken. Hoog tijd dus voor de voorjaarsschoonmaak. Trek er een weekend voor uit en u voelt zich als herboren. Uw huis trouwens ook.

Voor een snel lekker-schoon-en-fris-gevoel, begint u met het afstoffen van uw meubels, vooral op de plekken waar u bij een reguliere schoonmaak niet komt. Aarzel niet om met uw stofzuiger hiervoor grof geschut in te zetten.

Emmer sop

En nu u toch bezig bent: gooi uw gordijnen in de was of breng ze naar de stomerij. Dat geeft u bovendien de gelegenheid om met een emmer sop de rest van uw huis van top tot teen te lijf te gaan. Klop ook uw matrassen eens lekker uit en lucht uw dekbedden een keer extra.

En vergeet de keukenkastjes niet. Controleer uw keuken gelijk op openingen en kieren. Maak die gelijk dicht, het scheelt u veel ongedierte tijdens de warmere zomermaanden.

Schuif met meubels

Stoot u uw partner ook aan als een van de tv-woonprogramma’s uw gedroomde kamerindeling laat zien? Grijp nu uw kans: verplaats uw stoelen, tafels, schemerlampen, televisie, dressoir, boekenkast, schilderijen etc. In een handomdraai heeft een woonkamer een nieuwe look and feel. U kunt natuurlijk ook eerst een tekening op schaal maken.

Op uw balkon of in uw tuin krijgt u pas echt de lentekriebels als de eerste bloemen en planten ontwaken uit hun winterslaap. Maak uw tuin onkruidvrij, reinig de terrastegels en snoei bomen en struiken. Geef daarna uw tuinmeubelen een sopje of verf ze in een vrolijk kleurtje.

Tot slot: beloon uw harde werken tijdens de voorjaarsschoonmaak met een grote en kleurige bos bloemen. En probeer dan het lentegevoel maar eens buiten de deur te houden.