Skip to main content

Profiteer van de lage hypotheekrente

oversluiteuros
De hypotheekrente blijft onverminderd laag. Dat opent voor u wellicht de deur naar nieuwe voordelen en mogelijkheden. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een hypotheek is immers maatwerk. Wat is voor u interessant?

Veel huizenbezitters hebben nog een hypotheek met hoge maandlasten. Door de lage hypotheekrente is het oversluiten van uw hypotheek een interessante optie. Uw maandlasten dalen en dat merkt u direct in uw portemonnee. Rekent u zich niet te snel rijk, want veel banken brengen bij tussentijds oversluiten een boeterente en oversluitkosten in rekening. Deze kosten zijn deels aftrekbaar of kunnen fiscale gevolgen hebben voor u.

Oversluiten

Loopt uw rentevastperiode af, dan krijgt u van uw huidige hypotheekverstrekker meestal drie maanden van tevoren een nieuw aanbod. Maar het is ook een mooie gelegenheid om kosteloos over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker die u een lagere rente aanbiedt.

Het is verstandig om u hierin te laten adviseren. U kunt namelijk uw huidige hypotheek nog eens goed bekijken. Past de hypotheek nog bij uw persoonlijke situatie? Zijn er inmiddels nieuwe hypotheekvormen die beter voldoen? Dit is het ideale moment om uw hypotheek aan te passen.

Maatwerk

Een hypotheek is maatwerk. Het lijkt een open deur, maar is oversluiten van uw hypotheek in uw persoonlijke situatie wel zo interessant? Waar moet u rekening mee houden?

  • Wilt u bijvoorbeeld uw badkamer of keuken verbouwen en dit financieren? Bij het oversluiten kunt u uw hypotheek verhogen.
  • Veel mensen hebben een aflossingsvrije hypotheek, maar lossen liever af. U kunt overstappen naar een andere hypotheekvorm die deze mogelijkheid wel biedt. Hiervoor zijn wel wettelijke regels.
  • Misschien heeft u inmiddels overwaarde op uw huis of extra afgelost? In dat geval valt u mogelijk in een andere risicoklasse en kan uw hypotheekrente dalen.
  • Door de lage hypotheekrente kunt u kiezen voor een langere rentevastperiode. Dat geeft financiĆ«le zekerheid voor een langere periode.
  • Studerende kinderen? Alleenstaand, samenwonend of getrouwd? Uw persoonlijke situatie kan tussentijds veranderen. Er zijn mogelijkheden om uw hypotheek aan te passen!
  • De rente op spaarrekeningen is extreem laag. Veel huizenbezitters lossen daarom extra af op hun hypotheek. Ons advies: zorg wel voor een buffer voor noodgevallen.

 

Meer weten of zoekt u een sparringpartner? We denken graag met u mee!