Skip to main content

Wat neemt u mee op vakantie?

zomer2017

Uw zomervakantie nadert met rasse schreden. En elk jaar komt weer diezelfde vraag boven: wat mag ik absoluut niet vergeten of waar moet ik zeker aan denken? We helpen u een handje met deze handige checklist. Tien waardevolle vakantietips om af te vinken.

  1. Check de geldigheid van uw paspoort. Maak een kopie of foto met uw smartphone voor het geval u tijdens de vakantie uw paspoort verliest. Doe hetzelfde met uw rijbewijs.
  2. Vergeet de oplader voor uw smartphone of tablet niet. Is het de juiste oplader?
  3. Wie geeft tijdens uw vakantie de planten water en haalt de post uit uw brievenbus? Laat bij deze mensen ook uw vakantieadres achter voor noodgevallen.
  4. Leeg uw koelkast en check de houdbaarheidsdatum van de versproducten. U weet vast waarom!
  5. Reist u naar een verre bestemming? Check eerst of u voor dat land of gebied inentingen nodig heeft.
  6. Is de geheugenkaart van uw camera groot genoeg? Toch jammer als u tijdens uw droomreis onvoldoende ruimte heeft voor al uw foto’s. Leeg vooraf de geheugenkaart.
  7. Check alvast de bezienswaardigheden op uw bestemming en leer een paar woorden of zinnen in de taal van het land (bijv.: Waar vind ik een hotel?). Daarmee maakt u indruk.
  8. Bekijk de weersverwachting op uw vakantiebestemming. Dat scheelt een hoop bagage!
  9. Goed nieuws: vanaf 15 juni betaalt u binnen de Europese lidstaten geen extra kosten voor het bellen, sms’en of mobiel internet. Gaat u naar een land buiten Europa, check dan eerst de telefoonkosten.
  10. Zorg voor een goede reisverzekering. Gelukkig niet altijd nodig, maar als het erop aan komt bent u er blij mee. Zet het alarmnummer van de reisverzekering met polisnummer in uw mobiele telefoon. Fijn om dit direct bij de hand te hebben. U kunt ons kantoor bij calamiteiten uiteraard altijd bellen.


Fijne vakantie!