keukenhof

Eieren beschilderen, paastakken maken of aanschuiven voor een overheerlijke paasbrunch. In het eerste weekend van april is het al weer Pasen. En dat is vooral een gezellige familie-bijeenkomst, maar het is ook een mooie gelegenheid om iets leuks te gaan doen.

Wat kunt u zoal gaan doen met Pasen? In steeds meer plaatsen worden paasmarkten gehouden. Zo kunt u bijvoorbeeld in het paasweekeinde naar de Paasmarkt in Den Haag. Op het Lange Voorhout staan drie dagen sfeervol ingerichte marktkramen uitgestald. Op tweede paasdag kunt u ook markten bezoeken in Hulsel en Drunen. Iets kleiner van formaat, maar zeker zo gezellig.

Snelle jongens

Snelle jongens (en meisjes) kunnen een bezoek aan Den Haag bijvoorbeeld ook combineren met een bezoek aan de Paasraces op het autocircuit van Zandvoort.  Op zaterdag en zondag krijgen de bezoekers een waar autospektakel voorgeschoteld. Voor de kenners: de wedstrijden worden verreden in de raceklassen uit de DNRT-breedtesportseries.

Paasfestivals

Liefhebbers van paasfestivals kunnen ook hun hart ophalen. In Schijndel, Den Hout, Valkenswaard en Zieuwent (Gelderland) worden podia opgebouwd waar veel bekende en nog niet bekende bands optreden.

Op het grootste festival in Schijndel zijn onder meer Ronnie Flex, Fatboy Slim, Broederliefde, Bløf en Iggy Pop te zien. Op de Heuvel in Den Hout treden onder meer Rowwen Hèze, The Partysquad en Kensington op. Check vooraf wel of er nog kaarten beschikbaar zijn, want de paasfestivals zijn erg populair.

‘Naar de bollen’

‘Naar de bollen’, zong Louis Davids ooit en hij bedoelde daarmee de prachtige bloemenvelden van De Keukenhof in Lisse. Voor bloemenliefhebbers is dat een absolute must. Op een terrein van meer dan 30 hectare staan miljoenen bloembollen in volle bloei. Daarnaast zijn er bloemenshows, showtuinen en kunstwerken te zien. De Keukenhof is open van 22 maart tot en met 13 mei.

Meubelboulevard

Ondanks de grote drukte blijven ook de meubelboulevards zeer in trek met Pasen. Zo kunt u onder meer in Breda (Woonboulevard XXL), Eindhoven (Ekkersrijt) of Rotterdam (Alexandrium Woonmall) op zoek naar nieuwe meubelen. U kunt natuurlijk ook gewoon rondneuzen.

Ook leuk om te doen

Zoekt u eens wat anders dan is bijvoorbeeld de kamelensafari in Berlicum (1 april) of een vaartocht met de fluisterboot in de Biesbosch zeer aan te bevelen. Maar het is ook lekker om in het lentezonnetje een heerlijke wandeling te maken, bijvoorbeeld op de Strabrechtse Heide (bij Geldrop), natuurgebied Kampina (omgeving Oisterwijk) of op de Kalmhoutse Heide (ten zuiden van Roosendaal).