sterretjevoorruit

Een sterretje in de voorruit van uw auto. We krijgen er allemaal weleens mee te maken. U kunt deze breuk laten repareren tijdens het boodschappen doen. Handig, dat zeker! Maar vergoedt uw verzekering dit? En is goedkoop uiteindelijk geen duurkoop?

U rijdt op een snelweg en schrikt enorm omdat een steentje zich in de voorruit van uw auto boort. Al snel ontstaat er een sterretje in uw ruit dat langzaam steeds groter wordt. Zeker in de wintermaanden gaat dit nog eens extra snel vanwege de temperatuurverschillen binnen en buiten uw auto.

Een scheur of barst in de voorruit zorgt voor minder goed zicht op de weg. Het is dus verstandig om de ruit snel te laten repareren. Bovendien komt uw auto met een kapotte voorruit niet eens door de periodieke keuring (apk).   

Hand op de knip

Op parkeerterreinen van bijvoorbeeld supermarkten krijgen automobilisten vaak het aanbod om een beschadigde ruit ‘gratis’ te laten repareren. Ondertussen doet u gewoon uw boodschappen.

Laat u niet verleiden! Het aanbod is aantrekkelijk maar wordt niet altijd vergoed door uw verzekering. Veel autoverzekeraars hebben vaste afspraken met herstelbedrijven. Wordt de ruit door een ander herstelbedrijf gerepareerd, dan houdt uw verzekeraar de hand op de knip. Uw autoverzekering vergoedt de schade niet of er is een eigen risico van toepassing.

No-claim

Het soort autoverzekering is van belang of de schade aan uw voorruit wel of niet wordt vergoed. Heeft u een WA-verzekering met beperkt of volledig casco dan is uw ruitschade meestal gedekt. De reparatie heeft dan geen gevolgen voor uw no-claim, dus blijft uw premie gelijk.

Heeft u alleen een WA-verzekering dan is de ruitschade voor eigen rekening. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die u bij andere weggebruikers veroorzaakt.

Eigen risico

Reparatie van uw autoruit is meestal gratis. Is herstel niet mogelijk en moet de autoruit vervangen worden dan kan er een eigen risico van toepassing zijn. Veel maatschappijen geven een korting op dit eigen risico als u kiest voor een samenwerkende hersteller.

Neem daarom altijd contact met ons op voordat u de autoruit laat herstellen of vervangen.