Zoals al in de nieuwsbrief van februari vermeldt, wordt Pott Assurantiën overgenomen door Van Loon Assurantiën en zal de naam “Pott Assurantiën” in de loop van 2022 – na ruim 32 jaar – verdwijnen. Maar ondanks het verdwijnen van de naam, zullen wij alle vier voor u blijven werken.

Als Pott Assurantiën brengen wij al geruime tijd hypotheken & particuliere én zakelijke verzekeringen onder bij onze partner Van Loon en hebben de ervaring, dat ook daar mensen met passie voor hun klanten werken. Bundeling van deskundigheid, ICT-oplossingen & uitbreiding van het aanbod aan producten zijn de speerpunten van deze groeiende organisatie. Wij hebben er dus het volste vertrouwen in dat onze klantgerichte werkwijze gewaarborgd blijft en dat wij met elkaar alle klanten optimaal kunnen blijven bedienen.

In het tweede kwartaal 2022 zal de overname gerealiseerd worden en zal de naam Pott Assurantiën op een gegeven moment gewijzigd worden in Van Loon. De polissen van VCN zullen in de loop van het jaar omgezet worden naar Van Loon, waardoor het polisnummer zal wijzigen. Premies en voorwaarden worden 1-op-1 overgenomen. Anita, Karien, Jos en Elvira blijven gewoon vanuit het kantoor aan de Lange Brugstraat 34 werken. Er komen alleen een paar collega’s bij op deze locatie.

Samen met onze nieuwe collega’s gaan wij ervoor zorgen dat de service van onze dienstverlening gehandhaafd blijft. Hier kunt u op vertrouwen!

Op vrijdag 11 maart 2022 zal het kantoor gesloten zijn i.v.m. een bedrijfsuitje.

Zoals aangekondigd in een ander artikel in deze nieuwsbrief gaat de naam “Pott Assurantiën” namelijk verdwijnen en zullen wij verder gaan onder de vlag van “Van Loon”.

Samen met Anita & Karien – die al veel jaren bij ons werkzaam zijn – zullen wij het tijdperk “Pott Assurantiën”, onder het genot van een hapje/drankje en o.a. bezoek aan de musical Tina Turner, met een gezellig weekendje Utrecht afsluiten.

Uiteraard kan u die vrijdag al uw boodschappen, zoals schademeldingen of autowijzigingen e.d. gewoon aan ons doorgeven door de voicemail in te spreken of een mail te sturen.

Bedankt voor al het vertrouwen in de afgelopen jaren!

Jos en Elvira Pott

Het einde van de naam Pott Assurantiën is in zicht. 😥

Martin Pott, die als opvolger van Jos hier sinds januari 2021 aan het werk was, heeft ervaren dat het zelfstandig ondernemerschap - op dit moment - toch niet zijn “ding” is. Hoewel wij dit jammer vinden, begrijpen wij dat natuurlijk als geen ander. Een gezin (met drie kindjes in de leeftijd van 1, bijna 3 en van 4 jaar oud) combineren met de overname van een kantoor is zeker geen makkie.

Martin heeft sinds 1 februari 2022 een andere baan bij KNAB-bank en heeft het daar prima naar zijn zin. U zal hem dus niet maar aan de telefoon krijgen of op kantoor achter een bureau zien zitten.

De hoeveelheid werk is echter te veel om dit met slechts 4 mensen goed te kunnen behappen. Om ons nog echt te kunnen richten op u als verzekerings- en/of hypotheekrelatie, hebben wij daarom besloten om een overnamepartner te zoeken met een nog ruimere aanbod in producten & geavanceerde IT-systemen, die – net als wij - ook een persoonlijke en klantgerichte benadering heeft.

Wij menen daar in het assurantiebedrijf Van Loon de juiste partner in gevonden te hebben. Dit familiebedrijf is in 1938 gestart in Dordrecht en inmiddels staat Marcel van Loon (3e generatie) daar aan het roer. Samen met de (toekomstige) collega’s van Van Loon zullen wij uw verzekeringen en andere financiële producten blijven behartigen.

Tweede kwartaal 2022 zal e.e.a. geëffectueerd worden en zal de naam Pott Assurantiën op een gegeven moment gewijzigd worden in Van Loon. De polissen van VCN zullen in de loop van het jaar omgezet worden naar Van Loon, waarbij alleen het polisnummer zal wijzigen. Premies en voorwaarden worden 1-op-1 overgenomen.

Anita, Karien, Jos en Elvira zullen gewoon het kantoor Etten-Leur blijven bemannen, maar u zal dus af en toe ook een nieuwe stem horen of een nieuw gezicht zien.

De openingstijden en het telefoonnummer e.d. blijven ongewijzigd.

Nieuwe naam Pott Assurantiën medio 2022:
logo van loon

 

De prijzen van de huizen stijgen maar door en vaak is het een beetje passen en meten om het maximaal te lenen bedrag goed vast te stellen.

Veel mensen hebben namelijk niet altijd erg in het feit, dat zij een vermelding hebben in het BKR* voor bijvoorbeeld hun gsm, een cv-ketel of voor de wasmachine die je op afbetaling koopt.

Ook andere zaken zorgen voor minder hypotheekbudget.

Een fietsplan via de werkgever is een mooie oplossing, wanneer je een dure (elektrische) fiets wilt aanschaffen, maar pas op! Soms wordt zo’n fietsplan namelijk gezien als een onderhandse lening van de werkgever en mocht je dus een hypotheek af willen sluiten, dan kan dat zo maar voor een (paar duizend Euro) lager te besteden budget zorgen.

Ook de private lease auto is in opkomst en die heeft een nog grotere impact op de leencapaciteit. Naast het feit, dat je - na de overeen gekomen leaseperiode - geen auto meer hebt en vaak ook nog geconfronteerd wordt met de herstelkosten voor een aantal (minimale) beschadigingen, zorgt ook die verplichting er voor, dat je echt veel minder hypotheek kan krijgen.

Bij een auto met een waarde van bijvoorbeeld € 20.000 kan het zomaar zijn, dat je ruim € 70.000 minder hypotheek kan krijgen én tussentijds inlossen van de leaseconstructie is vaak een prijzige aangelegenheid. Bedenk dus goed wat uw toekomstplannen zijn voordat u zo’n private lease auto gaat bekijken.

*Bureau Krediet Registratie

Helaas komt het nog wel eens voor, dat je schade hebt en dat je de aankoopbon niet meer kan vinden. Vervelend, want dan krijg je vaak niet het volledige bedrag vergoed, omdat de verzekeraar dan uitkeert obv een fictieve dagwaarde.

Ook als er tijdens jouw vakantie bijvoorbeeld een koffer kwijt raakt, moet je aan kunnen tonen, dat je die zaken überhaupt bij je had/in je bezit had, wat zij kostte en hoe oud de spullen waren. Daarnaast moet je natuurlijk ook altijd aangifte doen bij de luchthavenbalie of bij de politie, als de koffer uit de auto is gestolen.

Hieronder een paar tips:
 • Het is verstandig om bijvoorbeeld, even een foto te maken van de inhoud van jouw koffer. Veel mensen hebben al standaard een lijstje van dingen die ze zeker niet moeten vergeten, zoals paspoort, telefoon oplader, zonnebril e.d. Zet op dat lijstje ook wat je standaard al mee neemt (kleding, schoenen, jassen etc.) en je hebt – in geval van schade – altijd een goed overzicht van wat er kwijt is. Neem je tijdens een vliegreis 2 koffers en/of handbagage mee: stop dan wat ondergoed, een paar slippers en badkleding in de koffer van jouw partner of in jouw handbagage. Als er dan een koffer niet of later aankomt, dan kan je in ieder geval de eerste paar dagen vooruit 😉.
 • Wanneer je duurdere zaken koopt, of wanneer je een aankoopbon of garantiebewijs altijd snel terug wilt vinden, dan is het handig om hier een foto/scan van te maken en die dan naar jezelf te mailen. Maak in de email account een apart mapje “belangrijke zaken en bonnen ” , stop daar die mailtjes in en je kan altijd alles terugvinden.
 • Fotografeer de serienummers van gsm, elektrisch gereedschap, fototoestel, fiets, tv, laptop etc. en stop die ook in de map “belangrijke zaken en bonnen ”. Altijd handig wanneer je politieaangifte moet doen.
 • Neem foto’s van horloges, sieraden, kunst en schilderijen en bewaar ook die in dat aparte mapje in jouw email. Politie en schade experts zijn daar blij mee.

Een kleine moeite en het zou in de toekomst – als je een keer aanspraak moet maken op garantie of wanneer je schade hebt – een hoop stress en geld kunnen schelen.

zorgverzekering 2022

Het nieuwe aanbod van uw zorgverzekering voor 2022 heeft u inmiddels ontvangen. Heeft u het concrete aanbod van de verzekeraar al ingezien? Behalve een premiestijging zijn er ook een aantal belangrijke wijzigingen. Daarnaast doen we u een aantal bespaartips aan de hand. Wilt u weten welke?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont en werkt. Die verzekering is voor iedereen hetzelfde, waar u ook verzekerd bent. Na een moeilijk coronajaar zal uw premie ongetwijfeld enkele euro’s stijgen. Hoeveel dat is mogen de verzekeraars zelf bepalen. Sluit u daarnaast nog aanvullende verzekeringen af, dan betaalt u maandelijks meer premie.

Zorgtoeslag stijgt

De maandelijkse premie voor uw zorgverzekering is een flinke hap uit uw maandelijkse budget. Misschien komt u in aanmerking voor zorgtoeslag. Voor alleenstaanden stijgt de maximale toeslag komend jaar met 36 euro. Heeft u een huishouden dat uit meerdere personen bestaat dan stijgt de maximale toeslag met 40 euro.

Zoek en bespaar

Sommige mensen maken er een sport van om premies van verschillende basis- en aanvullende verzekeringen met elkaar te vergelijken, inclusief de voorwaarden en dekkingen. Een regenachtige zondagmiddag is daar misschien wel het meest geschikte moment voor. Het uitzoekwerk merkt u volgend jaar meteen in uw portemonnee. Maak vooraf een lijstje met punten die voor u belangrijk zijn. Het zoekt gerichter en u verzandt niet in de grote brij van voorwaarden.

Goed nieuws

Het eigen risico blijft in 2022 gelijk: 385 euro

Wat wijzigt er in 2022?

Herstelzorg corona

De uitbreiding van de basisverzekering met herstelzorg na corona blijft minstens tot augustus 2022 in stand. Mensen met een ernstige vorm van corona kunnen gebruikmaken van:

 • maximaal 50 behandelingen fysiotherapie
 • maximaal 10 uur extra ergotherapie
 • maximaal 7 uur extra dieetadvisering
 • logopedie (geen limiet)

De elektriciteitskosten bij ademhalingsondersteuning declareren

Patiënten die thuis gebruikmaken van mechanische ademhalingsondersteuning kunnen de elektriciteitskosten hiervan rechtstreeks declareren bij hun zorgverzekeraar.

Vergoeding verblijf in omgeving ziekenhuis bij CAR-T-celtherapie

Vanaf 2022 is er vergoeding voor het verblijf vlakbij een ziekenhuis na CAR-T-celtherapie. Bij de behandeling kunnen ernstige complicaties optreden. Patiënten moeten daarom de eerste twee weken na behandeling in een expert-ziekenhuis blijven.

De twee volgende weken moeten patiënten op een locatie verblijven die maximaal één uur van het expert-ziekenhuis is verwijderd. Dat kan hun eigen huis zijn. Wonen patiënten verder weg, dan mag dat op een locatie zijn die maximaal één uur van het expert-ziekenhuis is verwijderd, bijv. hotel of vakantiewoning.

De kosten van het verblijf in de buurt van het expert-ziekenhuis worden vergoed uit de Zorgverzekeringswet.

Medicatie migraine

Aan het basispakket worden waarschijnlijk drie nieuwe migrainemedicijnen toegevoegd. De nieuwe medicijnen zijn zogenaamde GRP-remmers. Erenumab, fremanezumab en galcanezumab zijn speciaal ontwikkeld om migraine te voorkomen. Aan het gebruik ervan worden wel voorwaarden gesteld.

Opzeggen

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar? Vergeet dan niet vóór 1 januari uw huidige verzekering op te zeggen.

Wij zetten een aantal handige weetjes en tips met betrekking tot uw hypotheek en verzekeringen op een rij. Zo bent u weer helemaal op de hoogte van (recente) ontwikkelingen. 

 • Overweegt u om een (ander) huis te kopen? Zorg dan dat u geen telefoonabonnement afsluit, waarbij u de gsm mee financiert. Dit zorgt er namelijk voor dat u een veel lagere hypotheek kan krijgen. Ook een private leaseauto beperkt uw hypotheekmogelijkheden enorm.

 • Heeft u een of meerdere paarden, dan moet dat tegenwoordig vaak wél doorgegeven worden aan uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

 • Maak – zeker de komende tijd – de regengoot schoon. Als er bladeren ophopen bij de afvoer, dan kan dat voor lekkage binnen in de woning zorgen, omdat het regenwater dan over de rand van de dakgoot de spouwmuur binnen kan komen.

 • Vervang regelmatig (1 x per twee jaar) de kitranden bij douche en bad. Het is niet altijd duidelijk zichtbaar, maar als de kit uitdroogt, dan kan er lekkage ontstaan die dan door de verzekering hoogstwaarschijnlijk afgewezen wordt o.b.v. “achterstallig onderhoud”.

 • Gaat u naar het buitenland met de auto, vergeet dan niet tijdig een tolvignet te kopen en u van tevoren goed te informeren of u de stad die u wilt bezoeken wel in mag zonder milieusticker. Dan voorkomt u een boete.

 • Controleer of uw uitvaartkostenverzekering nog wel toereikend is. Sommige polissen blinken niet altijd uit in duidelijkheid. Bij bijvoorbeeld Monuta moeten de daadwerkelijke kosten voor de ter aarde bestelling of crematie specifiek meeverzekerd zijn (als geldbedrag), terwijl soms alleen de dekking voor de bijkomende kosten afgesloten is. Bij zo’n droevige gebeurtenis komen financiële tegenvallers helemaal ongelegen. Informeer anders even bij ons hoe uw polis precies in elkaar zit.

 • Per 1 juli 2022 wordt het verplicht om op iedere verdieping in een woonhuis een rookmelder te hebben.

 • Laat regelmatig uw schoorsteen vegen. Zo voorkomt u mogelijk brand en een vervuild of verstopt rookkanaal kan ook koolmonoxidevergiftiging veroorzaken.

Stel: u heeft een koophuis en uw woning is meer waard geworden en/of u heeft al een stuk van uw hypotheek afgelost of een aardig bedrag in uw spaarpolis zitten. Dit zorgt voor een unieke en vaak financieel gunstige situatie.

Door de stijgende huizenprijzen zit er steeds meer “spaargeld” in de stenen, zoals dit zo mooi heet en er is een manier om die spaarcenten op te nemen. Dat doet u door een nieuwe hypotheek af te sluiten, die bijvoorbeeld E 50.000 hoger is dan nu.

Het vrijgekomen extra geld kan u gebruiken als maandelijkse extra budget voor de leuke dingen in het leven, om uw kind te helpen bij de aanschaf van een eigen huis, die nieuwe auto/keuken/badkamer of voor het maken van die al lang gewenste reis naar verre oorden.

Omdat de hypotheekrente bizar laag is, gaat uw maandlast vaak een paar honderd Euro naar beneden, dit terwijl u een hogere hypotheekschuld aangaat*.

Dat zorgt er dus voor dat u – ondanks dat u wellicht een forse boete moet betalen voor het aflossen van uw huidige hypotheek – een mooie financiële ruimte creëert en jarenlang weet wat u maandelijks kwijt bent aan hypotheekrente.

Een ander voordeel is, dat u pas over 30 (of 10 of 20) jaar het verzoek krijgt van de bank om uw hypotheekschuld in te lossen. Zeker een voordeel als u nu een (gedeeltelijk) aflossingsvrije hypotheek heeft.

Als uw huidige hypotheek over een paar jaar afloopt en de bank wil graag het openstaande bedrag terug hebben, dan heeft u paar opties. Inderdaad alles inlossen omdat u jarenlang gespaard heeft (via een levensverzekering of op de bank). Tweede optie is een nieuwe hypotheek aanvragen tegen de dan geldende - misschien wel veel hogere – rente. Waarbij het niet ondenkbaar is dat, als u inmiddels van baan bent veranderd of minder uren bent gaan werken, u daardoor de hypotheek voor het openstaande bedrag niet meer rond krijgt. Of … u verkoopt uw huis om op die manier de bank te kunnen betalen en gaat op zoek naar een huurwoning.

Meer informatie?

Overweegt u een andere hypotheekvorm of een extra aflossing? Of is er sprake van overwaarde en wilt u dat effectief inzetten? Neem dan eens contact met ons op om e.e.a. op een rijtje te zetten. Een paar uurtjes van uw tijd kan u in de loop der jaren duizenden Euro’s besparen.

Zo’n eerste gesprek is volledig gratis, ook voor mensen die nog geen relatie van ons kantoor zijn 😉.

*Voorbeeldje:

 • U heeft een woning met een huidige marktwaarde van E 282.000,= en uw hypotheek loopt tot januari 2026
 • Uw huidige hypotheekschuld is E 175.000 tegen een rente van 3,9% (vast tot jan 2026): u betaalt maandelijks bruto E 568,75
 • U gaat een nieuwe hypotheekschuld E 225.000 aan, tegen een rente van 1,7% (30 jaar vast tot 2051 obv < 80% marktwaarde): u betaalt maandelijks bruto E 318,75
 • De boete voor het vervroegd inlossen van de huidige hypotheek bedraagt E 16.000,=

U betaalt bruto E 250,= minder per maand aan hypotheeklasten ( = E 3.000 per jaar besparing)

U heeft (met verrekening van alle kosten & boete e.d.) ca. E 29.000 vrij te besteden geld

*rentes fluctueren dagelijks, dit voorbeeldje is dus een momentopname en er kunnen geen rechten ontleend worden.

balk afm2 jpg

Hoe zit het met de dekking van de verzekering als ik met een drone vlieg en wat zijn mijn plichten? Hierover bestaan nog veel onduidelijkheden, dus het is goed om dit even na te kijken op de website van de Rijksoverheid.

Met ingang van 1-1-2021 moeten bestuurders van drones 16 jaar of ouder zijn. De enige uitzondering hierop zijn speelgoeddrones. Die moeten daarom het betreffende CE-keurmerk bezitten.

Daarnaast moeten drones worden geregistreerd als ze zwaarder zijn dan 250 gram en/of voorzien zijn van een camera.

In Nederland kan sinds 31 december 2020 zo’n zwaardere drone en/of een drone met camera bij de RDW (Rijksdienst voor Wegverkeer) geregistreerd worden. De drone krijgt dan een ‘exploitantnummer’. Dat nummer moet de bestuurder zichtbaar aanbrengen op de drone.

Tot slot moeten bestuurders van drones met een gewicht van meer dan 250 gram een vliegbewijs aanvragen.

Als de drone recreatief gebruikt wordt én er is voldaan aan alle wettelijke eisen, dan kan het zijn, dat – als er schade met de drone veroorzaakt wordt – dit dan onder de dekking van een AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) valt.

Gebruik je de drone zakelijk om bijvoorbeeld jouw bedrijf aan te prijzen of om luchtopnames te maken, dan moet je er echt een aparte verzekering voor afsluiten.

Natuurlijk staan er boetes op, wanneer je de gestelde regels niet volgt en let op: die boetes kunnen oplopen tot € 7.800,=!! Het is dus goed, om je van tevoren even te vergewissen wat wél en wat niet mag.

Helaas komt het nog wel eens voor, dat je schade hebt aan jouw spullen/inboedel en dat je moet aantonen wat het beschadigde product gekost heeft en wanneer je het gekocht hebt. Kan je de aankoopbon niet overleggen, dan gaan verzekeraars er vaak van uit, dat het beschadigde item al wat ouder is en dan krijg je een vergoeding die vaak een stuk lager is en dat is jammer én te voorkomen.

Ook wanneer je een claim moet doen op de reisverzekering (& hopelijk kunnen wij er komende zomer weer allemaal op uit 🤞 om de zon, zee, strand, bergen en bossen op te zoeken) is het handig dat je weet wat er in jouw koffer of tas zat. Je neemt namelijk vaak meer mee, dan dat je je in 1e instantie herinnert als je ter plaatse aangifte moet doen op de luchthaven of bij de politie.

Hieronder een paar tips:
 • Het is verstandig om bijvoorbeeld een foto te maken van de inhoud van jouw koffer. Veel mensen hebben al standaard een lijstje van dingen die ze zeker niet moeten vergeten, zoals paspoort, telefoon oplader, zonnebril, e-reader e.d. Zet op dat lijstje ook wat je standaard al mee neemt (kleding, schoenen, jassen, toilettas etc.) en je hebt – in geval van schade – altijd een goed overzicht van wat er kwijt is.
 • Wanneer je duurdere zaken koopt zoals een tv, computer, zaagmachine, laminaat, elektrische fiets e.d. of wanneer je een aankoopbon of garantiebewijs altijd snel terug wilt vinden, dan is het handig om direct na aankoop hier een foto of scan van te maken en die dan naar jezelf te mailen. Maak in de email account een apart mapje “belangrijke zaken en bonnen ”, stop daar die mailtjes in en je kan altijd alles terugvinden.
 • Fotografeer je horloge, kunst en andere sieraden en maak een foto van de serienummers van gsm, fototoestel, laptop etc. en stop die ook in de map “belangrijke zaken en bonnen ”. Altijd handig wanneer je politieaangifte moet doen.
 • Heb je een aanrijding, maak dan ook een paar foto’s van de kentekenplaat van de andere auto en van de groene kaart. Het komt namelijk nog wel eens voor, dat er (bewust) een paar cijfers of letters verwisseld worden en als er dan ook nog een valse naam en adres opgegeven wordt, dan kan je iemand nooit meer terugvinden.
 • Heb je autoschade en is de auto WA + Casco (allriks) verzekerd, bel dan eerst even met ons voordat u daadwerkelijk een afspraak maakt voor de reparatie. Verzekeraars werken namelijk vaak met “aangesloten schadeherstellers” en dan heb je minder of géén eigen risico. Gaat de auto echter naar een andere reparateur, dan kan je dat zomaar E 500 aan eigen risico kosten.
 • Het hebben van een goede rechtsbijstandverzekering wordt steeds belangrijker. Een klein conflict tussen jou en jouw werkgever, een leverancier, de buurman of die buitenlandse automobilist etc. kan door een rechtsbijstandverzekeraar vaak sneller afgewikkeld worden en zij hebben ook de expertise in huis om je goed bij te staan of juridisch vlak. Heb je geen rechtsbijstand dekking, neem dan eens contact met ons op, wij kunnen heel snel aangeven wat zo’n verzekering – als is het alleen maar voor de auto – kost.

Mijn naam is Martin Pott, ik ben 31 jaar oud en woon samen met mijn vrouw Mandy en onze drie kinderen Laurens (3), Jolein (1) en Floris (0) in Etten-Leur. Na zes jaar bij de Volksbank te hebben gewerkt zal ik vanaf januari 2021 met heel veel plezier en enthousiasme de overstap naar het familiebedrijf maken. Hier zal ik als financieel adviseur klanten adviseren over verzekeringen, vermogensopbouw en hypotheken en het team van Pott Assurantiën tevens op een aantal andere vlakken verder ondersteunen.

Tijdens mijn dienstverband bij de Volksbank heb ik me met name beziggehouden met het beheersen van renterisico. Een interessant en actueel onderwerp, wat goed aansloot bij mijn opleidingen bedrijfseconomie (bachelor) en finance (master). Met de jaren werd de drang om de Excel spreadsheets in te ruilen voor werk waarbij ik klanten ook direct zou kunnen helpen echter steeds sterker. Ik heb dan ook erg veel zin om bij Pott Assurantiën aan de slag te gaan en hoop snel veel klanten te kunnen helpen met het behalen van hun financiële doelen.

Voor degenen die nog geïnteresseerd zijn in mijn privé-leven. In mijn vrije tijd kijk ik graag films en series. Ook houd ik me graag bezig met technologie (met name computers, HiFi en fotografie) en ben ik fervent speler van (bord)spellen.

Wijzigt uw (gezins)situatie? Vergeet dat dan niet aan ons door te geven.

Baby geboren:

Het blijft een wonder, het krijgen van een kindje. Naast het genieten van de nieuwe situatie zijn er ook zaken die geregeld moeten worden. Het inschrijven van uw zoon of dochter in het geboorteregister gebeurt zo’n beetje automatisch, maar de geboorte doorgeven aan uw assurantietussenpersoon wordt toch nog wel eens vergeten. Het nalopen van uw verzekeringspakket is namelijk niet het eerste waar aan wordt gedacht, maar het is zeker wel verstandig. U wilt natuurlijk dat ook uw kind goed verzekerd is (op bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering of reisverzekering).

Samenwonen:

Wij maken het nog regelmatig mee. Twee mensen gaan samenwonen en houden allebei de verzekeringen aan die zij al hadden toen zij nog alleen woonden. Zonde, want een gezinspolis is vaak veel voordeliger dan twee losse “alleenstaanden” polissen. Soms kan ook de totale premie voor de verzekering voor de beide auto’s een stuk gunstiger uitpakken als de ene partner meer schadevrije jaren heeft dan de ander. Van de jaarlijkse besparing én de wellicht hogere pakketkorting kan je toch lekker weer even ergens een terrasje pakken (als dat straks weer mag 😉).

Verhuizing:

Het blijft natuurlijk handig, dat een verzekeringsmaatschappij de post van de verzekeringen naar het juiste adres stuurt. Ontvang je de rekening niet op jouw nieuwe adres, dan zal je misschien ook niet in de gaten hebben, dat je premie had moeten betalen en bij non-betaling is er op een gegeven moment gewoon geen verzekeringsdekking meer. Erg vervelend wanneer je schade hebt en er niets uitgekeerd wordt. Daarnaast kan de premie voor de inboedelverzekering wijzigen, als je kleiner of groter gaat wonen en als je bijvoorbeeld een autoverzekering via ons kantoor hebt lopen, dan kan een nieuw woonadres ook invloed hebben op de te betalen premie. Sommige gebieden in Nederland zijn dusdanig veilig, dat je dan ook gelijk minder premie gaat betalen voor de autoverzekering, maar ga je verhuizen van het mooie Brabant naar de bruisende Randstad, dan moet je voor de autoverzekering vaak weer meer premie gaan betalen.

Overlijden:

Niet het leukste onderwerp om over te schrijven, maar het wel is iets waar wij allemaal een keer mee te maken krijgen. Als er sprake is van een overlijden, dan kan het zijn, dat de dekking voor sommige verzekeringen aangepast moet worden. Ook is het mogelijk, dat wij nog in onze administratie een polis hebben staan – zonder dat u daar zelf op dat moment erg in heeft – die ook nog recht geeft op een uitkering.

De diversiteit aan verzekeringen is groot. Welke verzekeringen moeten worden aangepast en welke verzekeringen zijn handig en nuttig? Wij helpen u graag om hierin een goede balans te vinden. Neemt u dan, voor het maken van een afspraak voor een (telefonisch of persoonlijk) onderhoudsgesprek, a.u.b. contact met ons op. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

Het aantal mensen wat dagelijks op de fiets stapt neemt de laatste jaren flink toe. Ook al gaat het bij u om incidentele fietstochtjes, een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat dan?

Bij een valpartij kan het zijn dat u de materiële schade aan uw fiets vergoed krijgt vanuit uw fietsverzekering als u niet alleen het “diefstal risico” verzekerd heeft.

Wanneer de schade ontstaat tijdens uw vakantie dan kan het zijn, dat u een vergoeding krijgt vanuit een reisverzekering. Hou er dan wel rekening mee, dat die uitkering voor schades aan fietsen veelal gemaximeerd is (€ 200,= tot veelal € 500,=). Heeft u een dure fiets, kijk dan even in uw polisvoorwaarden hoe hoog de maximale vergoeding op uw reisverzekering is.

Krijgt u te maken met een fietsongeval door een aanrijding met een andere fiets of een motorrijtuig, dan is de schade vaak veel groter. Aan wat voor schades moet u dan denken:

 • Overige materiële schade
  Naast de schade aan uw fiets, kan er ook schade ontstaan aan bijvoorbeeld uw bagage, schoeisel, kleding, tas, gsm of dure camera.

 • Letselschade
  Wanneer u ten val komt en u loopt daarbij verwondingen op, dan moet u naar de huisarts of naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Ook kan het zijn, dat u opgenomen moet worden en/of met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moet worden. Wij spreken dan van letselschade. Letselschade is lichamelijk of zelfs psychisch letsel na een ongeval. Letsel kan variëren van een wat blauwe plekken en een gekneusde enkel tot bijvoorbeeld een dwarslaesie, waarbij u bijvoorbeeld langdurig moet revalideren en levenslang fysiotherapie nodig heeft. Spoedeisende hulp wordt natuurlijk voor u vergoed vanuit uw zorgverzekering, maar als u 18 jaar of ouder bent, dan betaalt u wel het van toepassing zijnde eigen risico. Fysiotherapiebehandelingen komen voor een deel vanuit uw aanvullende verzekering, maar niet iedereen heeft zo’n aanvullende zorgpolis en dan kunnen ook dit soort kosten voor eigen rekening komen.

 • Extra kosten bij zwaarder letsel
  Wanneer er sprake is van zwaarder letsel én er is iemand anders verantwoordelijk voor de aanrijding, dan kan u ook terugval in inkomen bij (de verzekeraar van) die aansprakelijke partij claimen wanneer u bijvoorbeeld een tijdje niet kunt werken. Dat geldt ook voor eventuele huishoudelijke hulp of bijvoorbeeld voor het inschakelen van een honden uitlaatservice. Afhankelijk van de duur, wordt deze schade uitgedrukt in geld.

 • Smartegeld
  Daarnaast is er vaak recht op smartegeld, maar alleen als er een “derde” aansprakelijk is voor de aanrijding. In het kort is smartegeld een financiële vergoeding voor het leed, zoals emotionele en psychische schade, dat u is aangedaan na een ongeval of wat u nog staat te wachten na het ongeval. Dit laatste heet gederfde levensvreugde. In Nederland zijn de bedragen die hiervoor uitgekeerd worden redelijk reëel, maar Nederlandse uitkeringen vallen in het niet als u ze vergelijkt met de Amerikaanse praktijken 😉.

Wanneer heeft u eigenlijk recht op een uitkering?

Veel mensen weten niet dat ook bij relatief licht letsel, vaak al een vergoeding mogelijk is. Hiervoor kan u via uw rechtsbijstandverzekering de verantwoordelijke derde aansprakelijk laten stellen en zo ziet u maar weer: een goede rechtsbijstandverzekering is een echt waardevolle verzekering en niet alleen voor het oplossen van conflicten die u heeft met uw werkgever, uw buren, de makelaar, de Gemeente, de garage die een reparatie niet goed uitvoert of een arts die een verkeerd been afzet etc. etc.

Waar u recht op heeft na een ongeval, hangt af van de verkeerssituatie en de betrokken tegenpartij:

 • Ongeval met motorvoertuig
  Bij een aanrijding met een auto, motor, scooter, speed pedelec of een ander motorvoertuig, heeft u altijd recht op een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten. Als fietser bent u namelijk een zwakke verkeersdeelnemer. Dat betekent dat u extra beschermd bent in het verkeer. Is de bestuurder van het motorvoertuig volledig aansprakelijk voor het ongeval, dan krijgt u 100% van uw schade vergoed. Bent u als volwassene zelf verantwoordelijk, omdat u een verkeersfout heeft gemaakt, dan krijgt u van de WA-verzekeraar van het motorvoertuig toch nog 50% van uw schade vergoed!!

 • Ongeval met een andere fietser, voetganger of loslopende hond
  Bij een ongeval met een andere fietser, een voetganger of met bijvoorbeeld een (loslopende) hond dan bepaalt de (verkeers)situatie de aansprakelijkheid en de uiteindelijke vergoeding waar u recht op heeft. Er wordt dus gekeken wie de regels niet goed heeft gevolgd, of wie gevaarlijk rijgedrag heeft vertoond. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) gaat in die gevallen de schade beoordelen en verder afwikkelen.
Belangrijk:

Bent u betrokken bij een aanrijding, dan is het van belang, dat dat u altijd de gegevens van getuigen verzamelt en natuurlijk de contactgegevens van de tegenpartij goed noteert. Maak – indien mogelijk – ook zoveel mogelijk foto’s van de situatie, van het voertuig van de tegenpartij en van het kenteken(plaatje).
Fietst de andere partij er snel vandoor, dan hebt u echt pech en dan zal uw eigen schade niet vergoed worden door een verzekeraar. Is het een motorvoertuig die wegrijdt zonder gegevens achter te laten, dan kan u met behulp van getuigen én een politieaangifte e.d. uw schade verhalen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

 

Een rechtsbijstandverzekering is geen verplichte verzekering, maar hebt u er één, dan geeft dat – zeker in deze tijd !! - een stukje “gemoedsrust”.

 • Hoe gaat het straks met mijn baan, wat als ik ontslagen wordt?
 • Ik krijg een voorstel voor werktijdverkorting, wat is mijn juridische positie en hoe zit het met mijn pensioenopbouw?
 • Mijn werkgever verplicht mij om vakantiedagen op te nemen of een stukje salaris in te leveren, mag dat?
 • Wat moet ik regelen als ik een aanrijding heb en de mijn auto total loss is door schuld van de (buitenlandse) tegenpartij?
 • Ik werk nu thuis en dat gaat nog wel een paar maanden duren, kan ik vragen of mijn werkgever een vergoeding geeft voor extra energiekosten e.d.?
 • Ik heb een overeenkomst met een leverancier aan wie ik heb al een bedrag heb betaald en die leverancier komt zijn afspraken niet na, wat nu?
 • De koper van mijn woning probeert de koopovereenkomst te ontbinden (omdat hij werkloos is geworden of als ZZP-er veel minder inkomsten heeft) en hij had de waarborgsom nog niet gestort, hoe gaat dit dan verder?
 • Ik heb een huis gekocht en nu ik de sleutel heb, blijkt dat er (verborgen) mankementen zijn, die gerepareerd moeten worden, wie gaat dat betalen: de verkoper of de makelaar?

Een rechtsbijstandverzekering biedt in zulke gevallen vaak goede juridische hulp, waardoor u in veel situaties beter uit de strijd komt, dan wanneer u dit zelf had moeten oplossen.

Uiteraard biedt ook het zelf inschakelen van een advocaat die mogelijkheid, maar dan kunnen de advocaatkosten (gemiddeld € 200,- per uur) het bereikte voordeel weer teniet doen.

Wanneer u lid bent van een vakbond (contributie zo’n € 200,- per jaar), zal u alleen maar hierop terug kunnen vallen bij conflicten op het gebied van arbeidsovereenkomsten. De problemen rondom de aanrijding met die Poolse bestuurder of de aannemer die al wel een gedeelte betaald heeft gekregen, maar die niet op komt dagen, die problemen moet je dan nog steeds zelf oplossen.

Dit terwijl een complete gezinsrechtsbijstand voor u vrijwel alle conflicten oppakt.

Heeft u nog geen (uitgebreide gezins)rechtsbijstandverzekering, informeert u dan eens even bij ons naar de tarieven & voorwaarden (wel of geen wachttijd e.d.). Dit kan bij een toekomstige situatie veel voordeel opleveren.

 reisverzekeringkoffer

In de afgelopen weken hebben wij vele malen de vraag gehad of je een beroep kan doen op de annuleringsverzekering, als je een vakantie hebt geboekt en je bijvoorbeeld het vakantieland niet in mag i.v.m. de coronamaatregelen of omdat het hotel of de camping gesloten is.

Het antwoord hierop is redelijk kort: nee, meestal niet.

De reisorganisatie/het reisbureau is in deze tijden de partij waar u moet zijn voor een oplossing.

Reisbureaus/reisorganisaties bieden veelal een compensatie in de vorm van een voucher of de mogelijkheid om de vakantie door te schuiven naar een later tijdstip.

De annuleringsverzekering biedt namelijk alléén dekking als de vakantie geannuleerd moet worden op basis van een aantal met name genoemde gevallen, zoals bijvoorbeeld o.a. bij

 • ernstige ziekte of overlijden van uzelf of een familielid in de 1e of 2e graad,
 • het ondergaan van een medisch noodzakelijke operatie,
 • complicaties bij zwangerschap
 • onvrijwillig werkloos raken (bij een vast contract),
 • etc.

Voor verduidelijking van e.e.a. kan u het beste even de polisvoorwaarden van UW annuleringsverzekering raadplegen.

Slechts een enkeling heeft een annuleringsverzekering, waarbij de “extra annuleringsredenen” zijn meeverzekerd. Die dekking staat dan met name genoemd op het polisblad van uw reisverzekering.

Die dekking biedt u de mogelijkheid om een vakantie te annuleren o.b.v. het feit, dat u het zelf niet verantwoord vindt om op vakantie te gaan. Bij bijvoorbeeld een negatief reisadvies, als de vader van uw schoonzoon bijvoorbeeld op sterven ligt, of wanneer uw buurvrouw (die zo’n beetje kind aan huis is) op het punt van bevallen staat en u mogelijk complicaties verwacht. Die eigen inschatting wordt niet gehonoreerd als u bijvoorbeeld denkt “het is te slecht weer” of “er ligt niet genoeg sneeuw om te skiën 😉”. Als er een vergoeding toegekend wordt o.b.v. de “extra annuleringsredenen” dan krijgt u nooit alles uitgekeerd. De verzekeraar vergoedt dan 75% van de reissom en de overige 25% blijft voor uw eigen rekening.

Natuurlijk hopen wij van harte, dat er over een aantal weken wat meer zicht is op versoepeling van de maatregelen. Dat zou betekenen, dat het de goede kant op gaat, al zal het lang duren eer wij weer in een beetje “normale” situatie zullen zitten.

 

Pott 30jaar
Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, bestaat Pott Assurantiën dit jaar 30 jaar!!

Veel klanten hebben ons op diverse wijze (email, taart en persoonlijke kaartjes e.d.) gefeliciteerd. Gewoon geweldig & echt héél attent!!

Ons plan was om gezellig met het team naar Valencia te gaan, waardoor het kantoor donderdag 2 en vrijdag 3 april 2020 gesloten zou zijn.

Inmiddels zijn de reisomstandigheden door het Coronavirus dusdanig aangescherpt, dat wij dit bedrijfsuitje doorgeschoven hebben naar een later tijdstip. Wij zijn (vooralsnog 😉) dus gewoon open op 2 en 3 april 2020.

Jos en Elvira Pott

Pott Valencia

Pott 30jaar

Dit jaar bestaat Pott Assurantiën 30 jaar!! Reden voor een klein feestje met het “Pott team”.

Bij het 25-jarig bestaan hebben wij een borrel e.d. voor onze verzekerings- en hypotheekrelaties georganiseerd, maar deze keer gaan wij lekker samen met Anita en Karien – die hier al jaren werken en meegeholpen hebben aan de opbouw – voor een lang weekend naar Valencia.

Daardoor is het kantoor op donderdag 2 en vrijdag 3 april 2020 gesloten.

Uiteraard kan u al uw boodschappen, zoals schademeldingen of autowijzigingen e.d. gewoon aan ons doorgeven door de voicemail in te spreken of een mail te sturen.

Bedankt voor al het vertrouwen in de afgelopen jaren!

Jos en Elvira Pott

Pott Valencia

potemonneegeld

Een nieuw jaar met veel aanpassingen staat voor de deur. Helaas zijn er wat wijzigingen die we in de portemonnee gaan voelen, maar qua hypotheken, huurtoeslag en AOW-gerechtigde leeftijd zijn er weer positieve berichten. Hieronder een kleine greep uit de aangekondigde veranderingen:

 • De premies van o.a. brand- en aansprakelijkheidsverzekeringen worden bij veel verzekeraar verhoogd. Autoverzekeringspremie worden vaak minimaal 10% duurder, maar ook 15%
  verhoging van de premie is geen uitzondering,
 • De Beheerbijdrage wordt met € 0,30 per maand verhoogd van € 2,45 naar € 2,75,
 • Tweeverdieners kunnen m.i.v. 2020 veelal een hogere hypotheek krijgen dan in 2019,
 • De AOW-leeftijd gaat vanaf 2020 minder snel omhoog dan volgens de huidige wetgeving. De AOW-leeftijd is in 2020: 66 jaar en 4 maanden. Dat was in 2019 ook zo,
 • De maximale zorgtoeslag stijgt met zo’n 5%,
 • De regels met betrekking tot het krijgen van huurtoeslag worden aangepast, er komen zo’n 115.000 huishoudens extra in aanmerking voor huurtoeslag.

wintersport

Controleer uw reisverzekering voordat u op vakantie gaat!

De Kerst- en Krokusvakantie komen er weer aan. Leuke vooruitzichten, nog snel de ski’s laten waxen, wat zonnebrandcrème kopen, eventueel een visum regelen en Klaar Is Kees. Denkt men!

Maar uw reisverzekering op dekking controleren, moet eigenlijk ook op het vakantielijstje staan.

Veel polissen bieden standaard namelijk alleen Europadekking zonder wintersportdekking. Ga je dan skiën of vlieg je lekker naar de Dominicaanse Republiek, Mexico of naar bijvoorbeeld Dubai, dan ben je niet verzekerd. Ook bieden sommige verzekeringen niet standaard een vergoeding voor geneeskundige kosten en die medische kosten kunnen in het buitenland flink oplopen. De basis zorgverzekering biedt in het buitenland namelijk géén of géén volledige dekking

Daarnaast is het verstandig om – wanneer u ook een doorlopende annuleringsverzekering heeft – te checken of de verzekerde som wel toereikend is wanneer u een dure vakantie gaat boeken. Dit voorkomt teleurstellingen mocht de vakantie geannuleerd moeten worden.

Onze tip is dus: Pas zo nodig uw polis aan, ga goed verzekerd op vakantie & geniet !

zorg2019

Ondanks dat wij zelf GEEN nieuwe zorgverzekeringen meer afsluiten voor onze verzekeringsrelaties, willen wij u nog wel even opmerkzaam maken op de wijzigingen die volgend jaar van toepassing zullen zijn op de zorgverzekeringen.

Wij gaan er van uit, dat u onlangs van uw zorgverzekeraar een nieuw aanbod ontvangen heeft voor uw zorgverzekering in 2020. Behalve een premiestijging voor uw basisverzekering is er ook een aantal wijzigingen. We zetten de wijzigingen op een rij en geven enkele bespaartips. Wilt u weten welke?

De premie voor uw basisverzekering stijgt dit jaar met ongeveer 3 euro per maand. Iedere zorgverzekeraar mag zelf de hoogte van de premie bepalen De basispremie en eventuele premie voor aanvullende verzekeringen (bijvoorbeeld tandarts) bepalen uw maandelijkse premie. De inhoud van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde.

Maakt u gebruik van een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld via uw werkgever, dan zal uw premie waarschijnlijk extra stijgen. De maximale korting op een collectieve zorgverzekering wordt verplicht verlaagd van 10 naar 5 procent.

Zorgtoeslag

Misschien komt u in aanmerking voor zorgtoeslag? Komend jaar stijgt de maximale toeslag met 67 euro per jaar voor alleenstaanden. Voor een huishouden met meerdere personen stijgt de maximale toeslag met 95 euro per jaar.

Even puzzelen

Door de premie voor uw basisverzekering te vergelijken bij de verschillende aanbieders, kunt u al een eerste besparing maken. Ook de premies voor uw aanvullende verzekeringen kunt u per verzekeraar naast elkaar leggen. Let op: de dekkingen en de voorwaarden kunnen per aanbieder verschillen. Het is even puzzelen, maar het kan u ook premievoordeel opleveren.

Dit zijn de wijzigingen in de basisverzekering 2020:

Het verplichte eigen risico bedraagt volgend jaar opnieuw 385 euro. Besluit u in 2020 deel te nemen aan het programma ‘Stoppen met roken’, dan betaalt u daarvoor géén eigen risico.

De zorg door een specialist ouderengeneeskunde of een arts voor mensen met een verstandelijke beperking zit vanaf 2020 in de basisverzekering.

Nieuwe medicatie

In de basisverzekering zijn ook nieuwe medicijnen opgenomen. Het gaat om Durvalumab en Abemaciclib die gebruikt worden bij specifieke vormen van longkanker. Voor mensen met multiple sclerose is het medicijn Fampyra toegevoegd. Dit geldt overigens al sinds 1 september 2019.

Bij een behandeling in een ziekenhuis kunt u in plaats van reiskosten ook logeerkosten vergoed krijgen met een maximum van 75 euro per nacht. Voorwaarde is dat u niet opgenomen wordt in het ziekenhuis en dat de behandeling minimaal drie aaneengesloten dagen duurt.

Sinds 1 oktober 2019 zitten fysiotherapiebehandelingen voor mensen met reumatoïde artritis (RA) en axiale spondyloartritis (SpA) voorwaardelijk in het basispakket. De behandelingen worden vier jaar vergoed. In deze periode wordt het effect van de behandelingen op deze vormen van reuma onderzocht. Het Zorginstituut Nederland adviseert uiteindelijk of de behandelingen definitief in het basispakket komen.

overlijdsrisicoverzekering

Heeft u jaren terug een overlijdens risicoverzekering (ORV) afgesloten, omdat u een huis gekocht had of omdat u uw partner bij een eventueel overlijden wat financiële armslag wilde geven?

Dan kan het zijn, dat u NU misschien tegen een lagere premie dezelfde dekking bij een andere maatschappij kan afsluiten.

De premies voor de overlijdens risicoverzekeringen zijn de laatste jaren namelijk flink gedaald.

Informeert u eens bij ons, wat voor u de mogelijkheden zijn. Wellicht kan u tientjes per maand besparen.

 step

De elektrische step raakt buiten Nederland steeds meer ingeburgerd in het wegverkeer. Misschien heeft u op vakantie al eens een leuk ritje gemaakt op zo’n e-step en zit u er over te denken om er voor thuis nu ook maar een aan te schaffen.

Dat kan. U kan de e-step gewoon via internet bestellen en sommige meubelverkopers geven ze zelfs weg bij een nieuw bankstel.

Verkoop van de e-step is niet verboden, het hebben van een e-step is niet verboden, maar let op: Binnen Nederland is het voor vrijwel alle e-steps nog steeds verboden om op de openbare weg te rijden, omdat ze niet zijn goedgekeurd door het RDW. U kan er geen verzekering voor afsluiten.

U mag dus alleen met uw e-step in de tuin of op eigen terrein rijden.

Neemt u bewust het risico om met de e-step wél de openbare weg op te gaan, dan riskeert u inbeslagname van de e-step en een boete van € 380,-.

Allemaal heel vervelend, maar ach, hoe groot is nu de kans, dat er een agent in de buurt is als u daar toevallig stept? Niet zo heel groot, toch?

Nee, die boete daar valt nog wel over heen te komen, maar wat als u iemand aanrijdt met e-step? Dan is er geen verzekering die de (letsel- en ziekenhuis)kosten vergoed van de persoon/personen die u aangereden hebt. Ook de kosten voor toekomstig inkomensverlies van de gewonde komen op uw bordje.

Alles, maar dan ook alles, moet u ZELF betalen!

Komt er bijvoorbeeld een zelfstandig loodgieter ten val door een e-step manoeuvre, moet hij een paar dagen in het ziekenhuis opgenomen worden voor een operatie en kan hij pas na een revalidatie van een paar weken weer aan het werk, dan kunnen die kosten al heel snel in de tienduizenden Euro’s lopen.

Wees er dus heel alert op, dat uw zoon of dochter niet met de e-step van de buurman een rondje gaat rijden. Voor u het weet, dan kan u uw huis/boot/auto verkopen om de kosten van een gewonde te betalen.

europeeschegroot
De naam “Europeesche Verzekeringen” verdwijnt per 1 april 2019 en wordt omgezet naar A.S.R.

Het merk “Europeesche Verzekeringen” houdt op te bestaan. Het betekent dat deze naam door de verzekeraar niet meer vermeld zal worden in de communicatie naar klanten. Op alle plaatsen waar Europeesche Verzekeringen(een handelsnaam van ASR Schadeverzekering) als risicodrager vermeld staat of moet staan, wordt die vermelding aangepast naar: ASR Schadeverzekering N.V.

Hiermee verandert ook de huisstijl, het logo en het label in A.S.R. De naam Europeesche zal in de toekomst dus op de website, de polisbladen, de groene kaart, de polisvoorwaarden en van de formulieren verdwijnen.

Geen inhoudelijke gevolgen

Deze omzetting heeft inhoudelijk geen gevolgen. Productnamen wijzigen niet en de premies en voorwaarden van de producten van Europeesche blijven bij deze omzetting gelijk.

Polisbladen

In relatie tot deze naamswijziging zullen geen nieuwe polisbladen worden verstuurd.

asr

 geldbesparenspaarvarken

Wonen is best duur. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) gaat gemiddeld een derde van ons inkomen eraan op. Naast de huur of de hypotheek heb je nog andere woonlasten. Denk bijvoorbeeld aan belastingen, je woonverzekeringen en natuurlijk energie. Vooral dit laatste is een flinke kostenpost.

Gas en elektra

De gemiddelde hoogte van de energierekening is in Nederland ongeveer € 1.800 per jaar. Zo’n € 1.000 hiervan gaat op aan gas, de rest aan elektriciteit en vaste kosten. Woon je in een appartement? Dan zul je wat minder energie gebruiken. Maar heb je een (half-)vrijstaande woning, dan ben je juist duurder uit.

Besparen

Het goede nieuws is dat bijna iedereen in Nederland kan besparen op zijn energierekening. Door je huis te verduurzamen, maar ook door je gedrag aan te passen. Wist je bijvoorbeeld dat korter douchen een gemiddeld gezin zo maar € 100 per jaar oplevert?

Doe de DuurzaamheidScan

Een duurzaam huis heeft goede isolatie, een energiezuinige verwarming en liefst ook zonnepanelen op het dak. Wil je weten wat jij kunt doen? Doe dan de DuurzaamheidScan. Binnen een paar minuten weet je dan precies welke verbeterpunten er zijn, wat dat ongeveer kost én wat het oplevert.

Huis meer waard

Als je je huis duurzamer maakt, krijg het een beter energielabel. En hoe hoger het energielabel, hoe meer je huis waard is. Volgens onderzoek van TIAS VastgoedLab levert een huis met energielabel A gemiddeld € 19.000 meer op dan een huis met het niet-zuinige label G. En als je de woning wilt verkopen, gaat dat met energielabel A of B een stuk sneller.

Verbouwing financieren

Je kunt de verduurzaming van jouw huis op verschillende manieren bekostigen. Met spaargeld, een hogere hypotheek of een gunstige lening. Voor bepaalde aanpassingen zijn er zelfs subsidies.

Mogelijkheden op een rij

Heb je nog vragen over dit artikel of wil je weten hoe jij jouw duurzame huis het beste kunt financieren? Maak dan eens een afspraak met ons (tel. 076-5035436). Jos Pott zet jouw mogelijkheden graag voor je op een rij. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

 vergrootglasgroot

Per werkdag werd er in 2017 meer dan € 400.000,= aan fraude ontdekt en omdat dus blijkt dat analyse loont, zal er vaker – ook steekproefsgewijs – nader onderzoek gedaan worden bij schadeclaims. Dat is mooi, want zeg nu zelf: “als eerlijke verzekeringsklant wil je toch niet, dat je iedere keer meer premie moet gaan betalen omdat de schadelast (door die frauderende personen) bij een verzekeraar te hoog wordt?”

Wanneer een verzekeringsrelatie een schadeclaim indient bij de verzekeraar, kan de verzekeraar een onderzoek instellen naar die claim. Dit gebeurt of willekeurig of als er bepaalde vermoedens zijn.

Er volgt dan een onderzoek waarbij bijvoorbeeld een soort verzekeringsrechercheur ingeschakeld wordt om een interviews af te nemen bij de verzekerde of bij gezinsleden/buren/schadeherstellers etc. Blijkt dan, dat de verzekeraar van mening is dat er sprake is van opzettelijke misleiding, ofwel verzekeringsfraude, dan zullen er maatregelen genomen worden.

Er is een steeds betere samenwerking tussen politie, justitie en verzekeraars. Ook onderling hebben verzekeraars steeds meer contact en worden ervaringen uitgewisseld. Daarnaast worden verzekeraars steeds beter in de analyse van data. Bij het Verbond van Verzekering is er inmiddels een speciale afdeling voor de opsporing en bij de verzekeraars zelf werken ook zo'n 450 fraude-coördinatoren. Vaak zijn dit oud-politiemensen en financiële (data)experts.

Onder verzekeringsfraude wordt o.a. verstaan:

 • De schade heeft plaatsgevonden, voordat de verzekering in ging (bijv. scheur in de autoruit en daarna pas de beperkt cascodekking afsluiten);
 • Het schadebedrag wordt willens en wetens opgehoogd (het 7 jaar oude laminaat wordt ineens 3 jaar oud);
 • De daadwerkelijke schadeoorzaak is anders dan opgegeven;
 • De dure camera is helemaal niet overboord gevallen tijdens de vakantie, maar wordt nog steeds gewoon gebruikt;
 • Een schade wordt nog een keer geclaimd, al dan niet met een ander verhaal of op een andere polis;
 • De echte regelmatige bestuurder van de auto is een ander dan de persoon die is opgegeven bij de aanvraag van de verzekering (bijvoorbeeld de moeder wordt aangemeld als “regelmatige” bestuurder, i.p.v. de 19 jarige zoon).
Komt er aan het licht dat er fraude is gepleegd, dan heeft dit forse gevolgen

 1. Er volgt géén uitkering

  De verzekeraar zal bij vastgestelde verzekeringsfraude (vrijwel) altijd de uitkering van de schadeclaim weigeren. Dit zal de verzekeraar doen met een beroep op de wet of de polisvoorwaarden van de verzekering.

 2. De verzekering wordt beëindigd

  Een tweede maatregel die bij vastgestelde fraude (vrijwel) altijd genomen wordt door de verzekeraar is de beëindiging van die verzekering of van het gehele verzekeringspakket.

 3. Gegevens worden geregistreerd

  Een derde (mogelijke) gevolg is de opname van de (persoons)gegevens in het Incidentenregister van de betreffende verzekeraar, wat neerkomt op een eigen zwarte lijst van de verzekeraar. Vaak zal een verzekeraar echter ook andere verzekeraars willen waarschuwen. In dat geval worden de (persoons)gegevens ook gezet in het zogeheten Extern Verwijzingsregister (afgekort: EVR) van de stichting CIS te Den Haag. Alle aangesloten verzekeraars hebben toegang tot het EVR van de stichting CIS. De maximale duur van registratie is acht jaar.

 4. De gemaakte kosten voor dit speurwerk moet de fraudeur betalen

  Verder zal de verzekeraar ook de gemaakte onderzoekskosten gaan verhalen op de verzekerde.

 5. Aangifte bij politie

  Tot slot zal in sommige gevallen aangifte worden gedaan bij de politie van (verzekerings)fraude en/of valsheid in geschrifte.

lekkage2018

Een gesprongen waterleiding, een lekkend dak of binnenstromend water. Waterschade is een van de meest geclaimde schades bij een verzekeraar. Een inboedel- of opstalverzekering dekt de gevolgen van de waterschade. Maar … wist u dat niet alle waterschades worden vergoed?

U komt thuis van uw werk en in de gang druipt het water langs de muur. Een losgeschoten slang van de wasmachine, een lekkage in de douche of, nog erger, uw dak lekt en het regenwater stroomt naar binnen. Soms is de oorzaak onbekend en ontdekt u het lek pas na enige tijd. De (water)schade is dan vaak groot en de herstelkosten lopen flink op.

Inboedel- en opstalverzekering

Gelukkig hebben veel mensen een inboedel- en/of een opstalverzekering. Deze verzekeringen dekken over het algemeen de gevolgen van waterschade. Voor eigenhuisbezitters is het raadzaam om beide verzekeringen af te sluiten. De opstalverzekering dekt ook de schade aan de woning zelf. Bent u huurder, dan is een inboedelverzekering voldoende.

Welke waterschade dekt uw verzekering?

Doorgaans vergoeden alle verzekeraars de schade door:

 • Regenwater dat via uw dak in uw huis is gekomen;
 • Een gesprongen waterleiding;
 • Een kapot aquarium of een lekkend waterbed.


Inboedel- en opstalverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Wilt u goed advies of weten welke waterschades wel of niet zijn gedekt, neem dan contact met ons op.

Klimaatveranderingen

De klimaatveranderingen krijgen steeds meer vat op ons weer. En dat uit zich soms in extreme weersomstandigheden. Zo is er steeds vaker sprake van overvloedige regenval. Op veel plaatsen in ons land is de riolering niet meer berekend op een dergelijke hoeveelheid regenwater. Bij een uitgebreide verzekering is deze schade wel gedekt.

Is er bijvoorbeeld sprake van waterschade door een leidingbreuk dan wordt het opsporen van een breuk wel vergoed. Het herstellen van de leiding is echter veelal voor eigen rekening.

Gevolgschade

Bij de vergoeding van uw schade is het voor een verzekeraar belangrijk dat het gaat om gevolgschade en dat de schade onvoorzien is. In het geval van slijtage, kapotte dakpannen, slechte kitnaden, openstaande (dak)ramen of deuren bij een aangekondigde ‘code rood’ of een al in slechte staat verkerende dakgoot, wordt de schade niet vergoed.

Waterschade door dijkdoorbraken of overstromingen van rivieren & schade aan de rioleringsbuizen valt bij de meeste inboedel- en opstalverzekeringen niet onder de dekking.

Hoe voorkomt u waterschade?
 • Jaarlijkse controle van uw waterleidinginstallatie en cv door een vakman;
 • Vervang kitranden bij douche en bad 1 keer in de 1½ a 2 jaar;
 • Check uw huis en dak regelmatig op beginnende lekkages of kapotte dakpannen;
 • Zorg bij winterweer voor isolatie van de waterleidingen en buitenkranen, zodat ze niet kunnen bevriezen;
 • Controleer de dakbedekking van platte daken. Die gaat op een gegeven moment verouderen waardoor u lekkage kan krijgen (en dat wordt dan gezien als “slijtage” en dan volgt er géén vergoeding voor de gevolgschade);
 • Zorg dat de dakgoten niet verstopt raken door bladeren, vogelnestjes, mos e.d.


Meer weten of een advies over een inboedel- en/of opstalverzekering? Wij helpen u graag.

autopottzijkant

Van 1e eigenaar te koop:

 • Kia Picanto Sportage 1.2
 • Catalogusprijs excl. Afleveringskosten € 14.895,= Nu € 9.250,=
 • Km-stand 63.000 - Schadevrij
 • Reclame wordt verwijderd 

autopott

INFO: 076-5035436

Kia Picanto 1.2 CVVT SportsLine

Onderscheidende opties

• Autotelefoonvoorbereiding met bluetooth
• Buitenspiegels elektrisch inklapbaar
• Buitenspiegels elektrisch verstel- en verwarmbaar
• Cruise control
• Electronic climate controle
• Keyless entry
• Radio cd speler
• Voorstoelen verwarmd

Algemene gegevens

Tellerstand:ca. 63.000 km
Carrosserievorm: Hatchback (5-drs)
Aantal deuren: 5
Brandstofsoort: Benzine
Bouwjaar: jul 2015
Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld
Kleur: wit
Interieurkleur: Zwart/Rood
Bekleding: Half Leder
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden) 

Technische gegevens

Motorinhoud: 1.248 cc
Aantal cilinders: 4
Vermogen: 63 kW (86 PK)
Topsnelheid: 175 km/u
Acceleratie (0-100): 12,0 s
Wielbasis: 239 cm
Ledig gewicht: 835 kg
Laadvermogen: 595 kg
GVW: 1.430 kg
Verbruik: 4,5 l/100 km (1 op 22,2)
Energielabel: B

Functionaliteit

Aantal zitplaatsen: 5
Afmetingen (LxBxH): 360 x 160 x 148 cm

Financiële gegevens

Motorrijtuigenbelasting: € 55 - 62 per kwartaal
Oorspronkelijke cataloguswaarde: € 14.895,=

Exterieur

• Buitenspiegels elektrisch inklapbaar
• Buitenspiegels elektrisch verstel- en verwarmbaar
• Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
• Chroom delen exterieur
• Dimlichten automatisch
• Extra getint glas
• Keyless entry
• LED achterlichten
• LED dagrijverlichting
• Lichtmetalen velgen 15"
• Parkeersensor achter
• Side-skirts
• Voor-en achterspoiler

Infotainment

• Autotelefoonvoorbereiding met bluetooth
• Multimedia-voorbereiding
• Radio cd speler
• Stuurwiel multifunctioneel

Interieur

• Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar
• Cruise control
• Electronic climate controle
• Elektrische ramen voor en achter
• Lederen stuurwiel en versnellingspook
• Stuurbekrachtiging
• Stuur verstelbaar
• Stuurwiel verwarmd
• Voorstoelen verwarmd

Veiligheid

• Airbag(s) hoofd achter
• Airbag(s) hoofd voor
• Airbag(s) side voor
• Airbag bestuurder
• Airbag passagier
• Alarm klasse 1(startblokkering)
• Anti Blokkeer Systeem

Info: 076-5035436

klokgeld

Iedereen kent wel de verhalen op een feestje of bij vrienden: “nou ik heb toch mooi mijn vakantie een stukje terugverdiend, gewoon mijn nieuwe Ipad overboord laten vallen bij een boottochtje, haha” of “Joh, gewoon even bij de verzekering zeggen, dat je jouw gsm per ongeluk binnen in de wc hebt laten vallen, in plaats van dat je ermee buitenshuis door een stortbui bent gefietst”. Ook bij autoschades wil men de waarheid nog wel eens geweld aandoen, om de kosten zo op het Waarborgfonds Motorverkeer te kunnen verhalen. Even een valse getuigenverklaring maken voor een collega, lijkt zo onschuldig.

Af en toe de boel een beetje verdraaien, dat doet toch iedereen, zo denk men. Maar pas op! Dit is fraude en derhalve ook strafbaar!

Nu lijkt het misschien lucratief, maar voor een fraudeur zitten er grote consequenties aan: Hij/zij kan de eerste acht jaar bijna nergens meer een verzekering afsluiten tegen een normale premie en uitgebreide dekking.

Verzekeringsmaatschappijen gaan steeds vaker – ook bij een kleine schade – (laten) uitzoeken of alles gebeurd is zoals door de verzekerde opgegeven. En dat loont, blijkt. Er worden steeds meer fraudegevallen ontdekt.

Bij 1 op de 2,7 onderzoeken bleek er gesjoemeld ze zijn en werden de fraudeurs beboet (max. € 532,=) en op de “zwarte lijst” (CIS) gezet. Ook aangifte bij de politie was soms het geval.

En die CIS-registratie geldt voor IEDERE verzekering.

Ben je bijvoorbeeld gesignaleerd als fraudeur op een reisverzekering en aangemeld bij het CIS (Centraal Informatie Systeem), dan kan je ook jouw auto niet meer “normaal” verzekeren. Een premie van € 1.200,= voor alleen een WA-verzekering is dan zeker geen uitzondering. Wil je de auto WA+ Casco verzekeren dan is dat of niet mogelijk of alleen tegen een extreem hoge premie en een verhoogd eigen risico.

Die destijds onterecht geclaimde zonnebril van € 135,= kost je dan duizenden Euro’s!

------------

Leest u aub eens aandachtig het stukje wat wij van een verzekeringsmaatschappij* ontvingen:

In 2017 zijn er 10.001 fraudeurs tegen de lamp gelopen. In veel gevallen gaat het bij deze fraudeplegingen om relatief kleine bedragen. Een verzekeringnemer beseft vaak niet dat het plegen van fraude grote consequenties kan hebben voor alle lopende en toekomstige verzekeringen.

De basis van een verzekering is vertrouwen. Fraude veroorzaakt een breuk in de vertrouwensband tussen verzekeraar en verzekeringnemer. Het vervalsen van een bon, het opgeven van extra zaken bij diefstal of het ‘verliezen’ van die nieuwe zonnebril op vakantie; enkele voorbeelden van veelvoorkomende fraudegevallen.

De cijfers

Bij het vermoeden van fraude kan een verzekeraar een incidentenonderzoek laten uitvoeren. Mocht blijken dat er daadwerkelijk fraude is gepleegd, dan worden deze externe onderzoekskosten tot € 532,- op de fraudeur verhaald. Verzekeraars treden dus hard op bij fraude. In 2017 zijn 27.257 incidentonderzoeken uitgevoerd, waarbij 10.001 fraudeurs werden gepakt. Dit blijkt uit de jaarcijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV). Het aantal bewezen fraudegevallen stijgt snel, in 2017 met 20% ten opzicht van 2016.

De gevolgen

Naast de onderzoekskosten, het weigeren van uitkering of het terugvorderen van een uitkering die reeds is gedaan, wordt er ook in bijna alle gevallen een melding bij stichting CIS gemaakt, in de volksmond: ‘op de zwarte lijst gezet’. Wat veel verzekeringnemers niet beseffen, is dat een fraudemelding grote consequenties voor alle verzekeringen van die personen kunnen hebben.

Een fictief voorbeeld is meneer de Groot die een schade aan zijn mobiele telefoon meldt op zijn inboedelverzekering. De schade wordt afgewezen omdat er geen dekking is buiten de deur. Hij baalt hier enorm van en claimt enige tijd later nogmaals de schade aan de telefoon. Maar dan geeft hij aan dat de schade in huis is voorgevallen. De schade valt dan wel binnen de voorwaarden van de geldende inboedelverzekering.

Bij nader onderzoek door de maatschappij blijkt dat de schade gelijk is aan de eerder gemelde schade. De verzekeraar ziet dit als bewezen fraude, maakt een melding in CIS (periode van 8 jaar) en zegt de inboedelverzekering van meneer de Groot op. Hij is echter ook eigenaar van een vervoersbedrijf met 20 bestelwagens. Ook de zakelijke verzekeringen die hij voor zijn bedrijf heeft worden opgezegd, waardoor hij op zoek moet naar een andere verzekeraar.

Deze weigeren hem vanwege zijn CIS melding en meneer de Groot is genoodzaakt een verzekering bij “de Vereende” af te sluiten, waardoor zijn premie een aanzienlijke stijging doormaakt. Door de hogere premie kiest hij ervoor zijn bestelwagens enkel op basis van WA te verzekeren.

Het vangnet

Veel verzekeringnemers staan er niet bij stil dat het plegen van fraude, hoe klein ook, grote gevolgen kan hebben. Vaak zullen andere verzekeraars aan fraudeurs geen verzekeringen meer willen aanbieden. Verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk geen acceptatieplicht! Hierdoor ligt onverzekerbaarheid op de loer.

De verzekeringsmaatschappij de Vereende blijft dan als laatste alternatief over. Zij bieden ook aan fraudeurs verzekeringen aan. De fraudeurs kunnen bij de Vereende verzekeringen aanvragen, maar daar zitten voor de verzekeringnemer vaak wel (financiële) gevolgen aan in de vorm van hogere premies en/of een beperkte dekking.

*Nieuwsbrief 07-11-2018 De Vereende

 zorg2019

Ondanks dat wij niet meer actief zorgverzekeringen aanbieden, leek het ons verstandig om u op de hoogte te brengen van enkele wijzigingen.

Als het goed is ontvangt u binnenkort een nieuw aanbod voor 2019 of wellicht heeft u de aanbieding al ontvangen. Heeft u de envelop al opengemaakt? Er zijn namelijk enkele wijzigingen en de premie is gestegen. We zetten de wijzingen op een rij en geven bespaartips. Wilt u weten welke?

Uw basispremie plus de premie voor de door u gekozen aanvullende verzekeringen vormen samen de nieuwe premie voor 2019. De inhoud van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. De wijzingen in deze basisverzekering komen in dit artikel ook nog aan bod.

Premievoordeel

Door de premie voor uw basisverzekering te vergelijken bij de verschillende aanbieders, kunt u al een eerste besparing maken. Ook de premies voor uw aanvullende verzekeringen kunt u per verzekeraar naast elkaar leggen. Let op: de dekkingen en de voorwaarden kunnen per aanbieder verschillen. Het is even puzzelen, maar het kan u ook premievoordeel opleveren.

Eigen risico en zorgtoeslag

Het wettelijke eigen risico in 2019 bedraagt 385 euro. Dit bedrag is niet veranderd vergeleken met 2018. Mensen die door de stijgende premies in financiële problemen komen, komen in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming. In 2019 stijgt de maximale toeslag naar 94 euro per persoon. Voor een huishouden met meerdere personen is de maximale toeslag 281 euro.

Wat verandert er in de basisverzekering 2019?

Gebruikt u regelmatig medicatie, dan betaalt u per 1 januari niet meer dan 250 euro eigen bijdrage. Voor medicijnen geldt uiteraard nog wel de wettelijke 385 euro eigen risico. De maximale bijbetaling is bijvoorbeeld gunstig voor mensen die medicatie gebruiken voor ADHD.

De vergoeding van zittend ziekenvervoer wordt ruimer. Hierdoor kunnen patiënten gebruik maken van vervoer (niet ambulance) van en naar consulten, onderzoek en controles, als deze samenhangen met de behandeling.

Een patiënt met ernstige COPD krijgt 21 behandelingen oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. De oefentherapie-behandelingen gaan wel ten koste van het eigen risico.

De zware paracetamol (1000 mg) en voedingssupplementen worden in 2019 niet meer vergoed. Reumapatiënten maken vermoedelijk daardoor meer zorgkosten.

Voor mensen met ernstig overgewicht wordt het Gecombineerde Leefstijl Interventieprogramma (GLI) in het basispakket opgenomen. Er geldt nog wel een eigen risico.

stormschade

Het kan iedereen een keer overkomen, schade aan bijvoorbeeld het huis, de inboedel of persoonlijke bezittingen. Dan is het belangrijk dat de verzekering zaken netjes voor u oplost. U kunt de zaken daaromheen voor uzelf vergemakkelijken. Hoe?

TIPS TER VOORKOMING VAN TELEURSTELLING BIJ SCHADE
 • Vervang 1 x in de ca. 2 jaar de kitranden bij bad en douchebak. Het kitmateriaal is gevoelig voor aantasting door zeep en chemicaliën, waardoor de kit niet meer goed afsluit. Ook wanneer u de tegels & voegen regelmatig schoonmaakt met bijv. Antikal, dan gaat dit ten koste van de waterdichtheid van de voeg en zal deze langzaam dunner worden of helemaal verdwijnen, met vochtdoorslag als gevolg. Mocht u lekkage krijgen doordat u deze zaken NIET bijhoudt, dan kan bij waterschade de claim afgewezen worden i.v.m. achterstallig onderhoud.
 • Het lijkt wel of er steeds vaker schade is door storm. Stormschade kan – naast de overlast & het ongemak – ook voor een financiële tegenvaller zorgen. Veel opstalverzekeringen (& sommige inboedelverzekeringen) hanteren namelijk een eigen risico bij stormschade (variërend van € 225,= tot ca. € 500,=). Tegen een geringe premieopslag is dit eigen risico bij de meeste verzekeringen af te kopen. Informeert u bij ons eens naar de mogelijkheden.
 • Het bewaren van bonnetjes en garantiebewijzen is bij veel mensen niet goed geregeld. Wanneer u van deze zaken een foto maakt met bijvoorbeeld uw GSM of Ipad, mail ze met een juiste omschrijving naar uw eigen email en bewaar deze foto’s dan in een apart mapje in uw email. Zo kan u ze altijd snel en makkelijk terugvinden als u aanspraak moet maken op garantie of bij een schadeclaim. Zonder aankoopbon heeft u bij schade namelijk vaak slechts recht op 20% van de nieuwwaarde en dat is toch zonde.
 • Heeft u een VCN/Unigarant verzekering? Controleert u dan even of u het “standaard” eigen risico van € 100,= al afgekocht heeft. Het is namelijk heel vervelend als u een keertje water-, inbraak- of brandschade e.d. heeft en u dan € 100,= NIET vergoed krijgt. Tegen een geringe premietoeslag is dit eigen risico af te kopen.
REISVERZEKERING
 • Sla de gegevens van uw reisverzekering (polisnummer en telefoonnummer Alarmcentrale) op in uw gsm. Dan heeft u altijd de juiste gegevens bij de hand.
 • Controleer uw reisverzekering voordat u op vakantie gaat: Is Europadekking nog toereikend of moet het Werelddekking worden? Bent u ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland en is de wintersportdekking meeverzekerd?
 • Neem bij calamiteiten (zoals o.a. ziekenhuisopname of hoge medische kosten, ongeval, overlijden, vervroegde terugkeer etc.) ALTIJD contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Zij helpen u graag, hebben verstand van zaken, kunnen wellicht in het buitenland regelen, dat u er plaatse onderdak vindt en als u e.e.a. NIET meldt bij de alarmcentrale, dan kan de reisverzekering uw schadeclaim afwijzen!!!
 • Boekt u nu een lekkere vakantie naar de winterzon of wintersport? Kijk dan even of u op uw doorlopende reisverzekering ook een annuleringsdekking heeft lopen. Dat is heel vaak een véél voordeligere optie dan los bijsluiten bij het reisbureau.
 • Gaat u met de auto op vakantie? Wellicht is het verstandig om de aanvullende dekking voor Hulp & Huur Vervoermiddel mee te verzekeren op uw reisverzekering.
 • Let ook tijdens de vakantie goed op uw spullen en laat zaken nooit onbeheerd achter als u bijvoorbeeld gaat zwemmen of even een drankje aan de bar gaat halen. Toch het slachtoffer geworden van een diefstal? Doe ALTIJD aangifte bij de politie. Zonder aangifte gaat de verzekeraar vaak niet betalen.
 • Koffer kwijt of beschadigd tijdens vliegreis? Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiers een vergoeding geven als hun bagage is gestolen, is beschadigd of is vertraagd. Doe daarom altijd direct bij aankomst op de luchthaven aangifte. Verlaat dan nooit de bagagehal zonder een zogeheten Property Irregularity Rapport (PIR). Daarmee bewijs je dat je koffer tijdens de vlucht beschadigd is en niet op een later moment.

AVG

Zoals wellicht bekend is per 25 mei 2018 een strengere privacywet in werking getreden.

Natuurlijk is het zo, dat iedereen zich wel realiseert dat – wanneer u een verzekering, een financiering of een hypotheek wilt afsluiten – wij dienen te beschikken over uw persoonsgegeven, maar bij deze even een update van onze voorwaarden.

Ondanks dat wij altijd al de privacy van onze relaties in acht hebben genomen, willen wij u er echter toch nogmaals op wijzen dat:

 • Uw gegevens (naam, adres, geboortedatum, BSN e.d.) uitsluitend en alleen gebruikt worden voor intern gebruik en de daarvoor bestemde uitwisseling met verzekeraars, financiële instellingen, hypotheekbanken e.d. en – indien wij daar door de Overheid toe gesommeerd worden – aan de Overheid, met 1 uitzondering (onze Nieuwsbrief).
 • Uw emailadres zit in een mailbestand voor onze nieuwsbrief. Met de externe gebruiker van dit bestand, is een overeenkomsten opgesteld voor het gebruik van deze emailgegevens; de zogenoemde verwerkersovereenkomst, zodat uw privacy gewaarborgd is.
 • Persoonsgegevens, ingevulde schadeformulier/aanvraagformulieren, kopieën van paspoorten, ID & salarisstroken e.d. worden/zijn voor onbepaalde tijd digitaal opgeslagen en beveiligd.
 • Onze medewerksters een geheimhoudingsplicht hebben.
 • Ons kantoor voorzien is van bewakingscamera’s. Opnames van beelden worden na een redelijke tijd (max. 3 maanden) verwijderd.
  Alleen wanneer daar een dringende reden van Algemeen Belang of wetgeving voor is, kunnen persoonsgegevens zonder toestemming worden opgeslagen of vrijgegeven.


Graag gaan wij er van uit, dat wij u hiermee naar behoren op de hoogte hebben gesteld.

uitvaart2017

Vaak heeft u al jaren een natura uitvaartverzekering lopen bij Monuta, maar heeft u eigenlijk geen idee, wat er nu wel en wat er nu niet verzekerd is.

Bij een overlijden komen er al zoveel zaken om de hoek kijken, dat u op dat moment misschien niet in staat bent om u er goed in te verdiepen, maar let op: dat kan veel geld kosten, als u geen of een te laag bedrag gekozen heeft voor het “vrij te besteden bedrag”.

Wij adviseren u om onderstaande informatie over het “dienstenpakket” en het “vrij te besteden bedrag” goed door te lezen! Dit kan financiële tegenvallers voorkomen.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Voor elke uitvaart zijn er basiskosten voor bijvoorbeeld de laatste verzorging en de plechtigheid. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van uw eigen wensen. Wilt u de uitvaart sober houden met een besloten kring? Dan zullen de kosten lager zijn, dan wanneer u een grote groep uitnodigt. Ook de keuze voor een begrafenis of een crematie heeft invloed op de kosten.

In de Uitvaartkostenmeter (https://www.monuta.nl/uitvaartkostenmeter/) maakt u eenvoudig een berekening van de uitvaartkosten. Voor elk budget kan Monuta een persoonlijke uitvaart verzorgen

Verzekering met een dienstenpakket

De Monuta verzekeringen bestaan uit een pakket van “diensten en producten” en een “vrij te besteden geldbedrag”. Monuta verzorgt de uitvaart en het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken voor aanvullende uitvaartkosten, zoals de crematiekosten zelf (die vallen namelijk NIET onder de rubriek diensten en producten).

Vrij te besteden bedrag

Uw nabestaanden kunnen het “vrij te besteden bedrag” gebruiken voor alle kosten rond de uitvaart die niet onder het dienstenpakket van Monuta vallen, zoals:

 • grafmonument, grafrechten, grafonderhoud;
 • crematiekosten, as bestemming;
 • aanvullende persoonlijke wensen, zoals: rouwadvertenties, een uitgebreide koffietafel of borrel met hapjes, catering naar eigen wens, livemuziek of een foto- of videoreportage van de uitvaart.
Verzekering met alleen geldbedrag

U kunt er ook voor kiezen om een verzekering af te sluiten waarbij alleen een geldbedrag vrijkomt. Monuta heeft namelijk ook verschillende vormen van een kapitaal uitvaartverzekering.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

autovakantie

De vakantieperiode staat weer voor de deur en de voorpret kan beginnen.

Natuurlijk wilt u zich niet bezig houden met allerlei administratieve rompslomp, maar gewoon al heerlijk wegdromen. Maar… zorg er voor dat uw droomreis geen nachtmerrie wordt. Let daarom op de volgende punten:

 • Bekijk van tevoren of uw polis wel dekking biedt voor medische kosten en repatriëring.
 • Gaat u buiten Europa op vakantie, dan moet de polis op WERELD-dekking staan, anders dan heeft u er niets aan.
 • Staan alle gezinsleden op de polis?
 • Neemt u dure apparatuur mee, is de verzekerde som voor die items dan wel voldoende?
 • Is het verzekerde bedrag (als u een doorlopende annuleringsverzekering hebt) wel toereikend? Veelal is er maximaal € 1.500,= per persoon/per reis afgedekt en als u verre reizen maakt is dat vaak niet genoeg en moet u die bedragen laten verhogen.


Twijfelt u er aan of uw polis aansluit op uw vakantie? Belt u ons dan even. Wij zijn u graag van dienst.

lagerente

De hypotheekrente is nog steeds onverminderd laag. Dat is interessant als u wilt kopen, uw huidige hypotheek wilt oversluiten of wanneer uw “rente vast periode” (bijna) afloopt bij uw huidige hypotheekbank.

Veel mensen hebben geen zin in het gedoe rondom het opnieuw afsluiten of oversluiten van een hypotheek en tekenen daarom klakkeloos het verleningsvoorstel van hun huidige hypotheekbank. Jammer, want met het investeren van een beetje tijd kan u soms duizenden Euro’s besparen.

Wat zijn uw mogelijkheden?

 

Enkele jaren geleden zat de huizenmarkt nog in een stevige dip, maar daar is niet veel meer van te merken. Door de lage hypotheekrente en de almaar stijgende huizenprijzen trekt de huizenmarkt weer flink aan. Overweegt u een huis te kopen, dan is het verstandig om nu uw mogelijkheden te bekijken. Bovendien stijgen de huurprijzen ook nog steeds. Twijfelt u nog? Ook de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) heeft de mogelijkheden verruimd. Dat geeft u wellicht extra kansen om een huis te kopen.

Lagere maandlasten

In de afgelopen periode hebben al veel huizenbezitters besloten om hun huidige hypotheek over te sluiten. Door de lagere rente vallen de maandlasten een stuk lager uit en dat merkt u gelijk in uw portemonnee. Twijfelt u of wilt u advies? We zetten graag de mogelijkheden samen met u op een rij.

Kopen versus huren

Waarom is kopen interessanter dan huren? Op de eerste plaats zijn de netto maandlasten veelal lager bij kopen dan bij huren. Omdat u tegenwoordig ook moet aflossen als u een nieuwe hypotheek afsluit (annuïteitenhypotheek), is deze vaak lagere maandlast zelfs inclusief de aflossing. In tegenstelling tot huren wordt het huis ook uw eigendom. De onderhoudskosten en de verplichte opstalverzekering zijn wel voor rekening van de huiseigenaar. Als huurder krijgt u daar niet mee te maken.

NHG en senioren

Ontvangt u al AOW of bereikt u over maximaal tien jaar de AOW-leeftijd dan kunt u te maken krijgen met aangescherpte financieringsmogelijkheden. Vanaf 17 juni 2018 kunt u een hypotheek met NHG afsluiten waarbij gekeken wordt naar uw werkelijke lasten in plaats van de reguliere financieringsnormen. Voor de toetsing van uw werkelijke lasten moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. We helpen u daar graag bij.

Energiebesparing

Niet alle huizen zijn even goed geïsoleerd. Er zijn echter mogelijkheden om energiebesparende maatregelen aan een huis te financieren via uw hypotheek. Sommige hypotheekverstrekkers bieden aan om energiebesparende maatregelen te financieren. Dat mag tot 106 procent (i.p.v. 100 procent) van de woningwaarde.
Bij de inkomenstoets worden investeringen voor energiebesparing tot 9000 euro niet meegenomen. Met de besparing op de energierekening kunt u de kosten voor de extra lening betalen.

Goed advies

Een huis kopen en/of een hypotheek regelen doet u niet dagelijks. Het is verstandig om u vooraf goed te laten adviseren. Uw financiering moet bijvoorbeeld aansluiten bij uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Wilt een advies op maat? Neem dan contact met ons op.

Een 1e inventariserend gesprek is altijd gratis!

autoongeluk

Als u betrokken raakt bij een aanrijding, dan is het natuurlijk erg fijn wanneer het alleen om materiele schade gaat en dat u zelf geen letsel heeft opgelopen. Maar dan …??

De meest simpele aanrijding kan – door het verdraaien van het verhaal door de andere bestuurder – zomaar ineens omslaan naar een schade waar u schuldig bevonden wordt, terwijl de tegenpartij feitelijk aansprakelijk is.

Ook het vastleggen van de identiteit van de andere partij is belangrijk. Men wil nog wel eens bewust een fout kenteken en naam e.d. invullen en dat blijkt dan pas als de vogel al gevolgen is.

Om de schadeafwikkeling zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het handig als u de volgende stappen volgt:

 • Zorg dat u altijd minstens 1 schadeformulier in uw dashboardkastje heeft liggen. Een schademeldingsapp is handig als u zelf bijvoorbeeld tegen een paaltje aanrijdt, maar is er nog een andere partij bij betrokken, dan is zo’n formulier handiger, want daar kunt u beiden uw gegevens en opmerkingen op kwijt.
 • Zorg er voor dat u veilig staat alvorens u het schadeformulier samen met de andere partij invult, maar maak wel een paar foto’s met uw telefoon van de situatie alvorens weg te rijden. Dan is het namelijk duidelijker hoe de auto’s stonden ten opzichte van elkaar (net na de aanrijding), maar ook hoe de voertuigen stonden ten opzichte van andere objecten en dergelijke.
 • Maak een foto van de kentekenplaat van de andere auto.
 • Maak een foto van het rijbewijs van de andere bestuurder.
 • Maak een foto van de groene kaart van de andere auto.
 • Heeft u letsel opgelopen, bel de politie!
 • Vul samen met de andere partij het schadeformulier in en controleer of ALLES (kenteken, polisnummer, naam e.d.) goed is ingevuld. Haalde de tegenpartij bijvoorbeeld in of wisselde hij van baan, kruis dan DAT vakje aan bij vraag 12 “Toedracht” en zet onderaan hoeveel kruisjes er zijn gezet. Vraag 12 is de kolom in het midden van het schadeformulier.
 • ERG BELANGRIJK: Heeft u een andere zienswijze op de aanrijdingsomstandigheden of reed de tegenpartij veel te hard of zo, zet dat dan bij vraag 14 “Opmerkingen” onderaan op het schadeformulier. Dit kan helpen met het vaststellen van de aansprakelijkheid.
 • Probeer mogelijke getuigen aan te spreken en vraag om hun gegevens (naam, tel.nr etc) en benoem die bij vraag 5 (bovenaan in het midden)
 • Heeft u het idee, dat de andere bestuurder onder invloed reed, bel dan altijd de politie, vraag of ze willen komen en geef aan, dat de andere bestuurder gedronken heeft of stoned is (vaak komen ze dan wel).
 • Maak een duidelijke tekening (met voorrangsborden of haaientanden e.d.) en geeft de rijrichting aan. Zet bij de auto’s wie A en wie B is.
 • Als alles gecontroleerd is en de gegevens kloppen, zet dan BEIDEN uw handtekening onderaan in het midden bij vraag 15.
 • Vervolgens deelt u het formulier, 1 exemplaar houdt u en het andere exemplaar krijgt de andere bestuurder.
 • De achterzijde van het formulier vult u zelf zo volledig mogelijk in en u neemt dan contact met ons op. Wij kunnen met u doornemen wat de vervolgstappen zijn, welke garage bijvoorbeeld wel of niet aangesloten is bij UW verzekeraar (kan soms E 400,= eigen risico schelen) en of er premieconsequenties zijn e.d.

rentevast2017

Het einde van uw rentevast periode is een mooi moment om uw huidige hypotheek nog eens tegen het licht te houden.

Loopt de rentevast periode van uw hypotheek binnenkort af? Dan kunt u ingaan op het nieuwe aanbod van uw huidige hypotheekverstrekker, maar let op: er zijn meer interessante mogelijkheden.

Uw huidige geldverstrekker moet u, voordat uw rentevast periode afloopt, een nieuw aanbod doen. In het aanbod staan de nieuwe rente en uw nieuwe rentevast periode. Als u daarmee tevreden bent, kunt u akkoord gaan.

Vaak blijkt echter dat u een hogere rente krijgt aangeboden dan bijvoorbeeld nieuwe klanten die een hypotheek willen afsluiten!

Geen boete creëert mogelijkheden!

Loopt uw huidige rentevast periode af, dan kunt u - zonder boete - overstappen naar een andere geldverstrekker.

Via ons kantoor kunnen wij voor u gaan plussen en minnen. Wij bekijken wat uw mogelijkheden zijn, welke kosten er om de hoek komen en wat uiteindelijk uw voordeel zal zijn t.o.v. het verlengen van uw bestaande  hypotheek met een iets lagere rente.

petravermunt

Vorige maand hebben wij afscheid genomen van Petra Vermunt en is Anita Spyra weer terug op het vertrouwde “nest”. Zij en wij zijn daar natuurlijk erg blij mee.

Terug van weggeweest!

Vorig jaar in januari heb ik, na 14 jaar werkzaam te zijn geweest bij Pott Assurantiën, afscheid genomen om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Met veel plezier heb ik gewerkt bij een serviceprovider op het gebied van hypotheken waar ik voornamelijk contact had met adviseurs en geldverstrekkers. Direct klantcontact was daar nauwelijks aan de orde.

Naarmate de tijd verstreek begon ik het contact met klanten steeds meer te missen en verlangde ik eigenlijk wel terug naar het leven op een assurantiekantoor, waar je wel dagelijks in contact komt met je klant .

Die klant zo goed mogelijk adviseren en ondersteunen met allerhande zaken op het gebied van verzekeringen en ook weer hypotheken is toch de leuke kant van ons vak.

Gelukkig kwam mijn “oude “ plekje weer beschikbaar en sinds 1 mei jl. ben ik weer terug bij Pott Assurantiën. Het voelde meteen vertrouwd en als thuis komen.

Vanaf nu zult u mij dan ook weer geregeld aan de telefoon krijgen en ga ik weer verder waar ik 15 maanden geleden gebleven ben.

hoverboard1

Steeds vaker zien wij op de openbare weg het (speelgoed)hoverboard of de airwheel opduiken. Deze objecten, waarbij je met de lichaamsdruk het board van richting kan laten veranderen, bereiken soms wel een snelheid van 20 km per uur.

Hoe zit het wanneer er schade veroorzaakt wordt, kan die dan op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) geclaimd worden? Nee, vaak niet!*

Zo’n snelle hoverboard is namelijk vaak WEL een motorrijtuig (en motorrijtuigen zijn standaard uitgesloten op de AVP), maar hij valt niet onder de categorie goedgekeurde motorrijtuigen, waardoor er (nog) geen WA-verzekering voor afgesloten kan worden. Dit terwijl het risico, dat er soms een aanrijding/botsing met een voetganger of fietser plaatsvindt zeker niet ondenkbaar is.

Zolang de RDW het hoverboard of de airwheel niet heeft goedgekeurd als motorrijtuig, kan er geen verzekering voor worden afgesloten en mag men er niet mee op de openbare weg. De politie zal in veel gevallen de hoverboard of de airwheel in beslag kunnen nemen als hiermee op de openbare weg wordt gereden en er kan zelfs een boete uitgeschreven worden.

Conclusie:

Een hoverboard of airwheel is dus momenteel niet te verzekeren! Ze mogen wel verkocht worden in Nederland, maar u mag volgens de wet niet met een hoverboard op de openbare weg rijden. Een hoverboard mag alleen op eigen terrein gebruikt worden en veroorzaakte schade is veelal niet verzekerd.

*Sommige verzekeraars maken een uitzondering voor kinderspeelgoed met een motortje, maar alleen voor voertuigen die niet harder dan ca. 10 km per uur kunnen rijden.

drone

De drone wordt steeds vaker gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar u dient zich wel aan de wettelijke regels te houden. Zo mag u bijvoorbeeld niet over aaneengesloten bebouwing (woonwijk) vliegen of in de buurt van een vliegveld. Ook vliegen in het donker is verboden en bij het maken van foto’s of video opnamen moet u zich echt houden aan de privacywetgeving. Een opname maken van een leuke jonge dame die in de tuin ligt te zonnen is bijvoorbeeld dus verboden.

De regelgeving qua maximum gewicht wordt binnenkort waarschijnlijk verlaagd naar 4 kilo. Gaat u dan vliegen met een zwaardere drone, dan bent u in overtreding en loopt u de kans op inbeslagname én een forse boete.

Veroorzaakt u schade met uw drone, dan kan het slachtoffer u aansprakelijk stellen voor de schade of de opgelopen verwondingen. Veroorzaakte schade kan aardig in de papieren lopen (soms duizenden euro’s). Het is daarom belangrijk dat u even navraagt of uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) eventuele schade die u hobbymatig met uw drone veroorzaakt dekt.

pott2011162De netto maandlasten (rente) bij een koopwoning zijn vaak lager dan bij een vergelijkbare woning in de huursector! Voor jonge starters op de woningmarkt, maar ook voor mensen die al jaren aan het dubben zijn of zij nu wel of niet een huis zullen kopen, is het nu het moment om te kopen.

Velen dachten dat de hypotheekrente het historische dieptepunt al had bereikt, maar de hypotheekrente bleef tot voor kort nog verder dalen. Afgelopen dagen komen er echter steeds vaker aankondigingen van renteverhogingen binnen. In combinatie met de nog steeds lage huizenprijzen, die echter ook in de lift zitten, is het nu dus HET moment om uw droomhuis te kopen of (ondanks wellicht de hoge boete) uw hypotheek van uw droomhuis over te sluiten tegen een lager rentepercentage.

Ook maken wij nu regelmatig mee, dat relaties die al jaren een hypotheek hebben met een hoog rentepercentage, nu een andere woning kopen, die toch wat luxer of groter is dan hun huidige huis. De hypotheek met de hoge rente wordt dan ingelost, zonder dat er boete betaald hoeft te worden en de hypotheek voor het nieuwe, duurdere huis wordt aangevraagd op basis van het huidige rentepercentage, waardoor men per saldo wel luxer woont, maar maandelijks niet meer geld kwijt is of zelfs minder betaalt. WIN – WIN !

De hypotheekrente is momenteel lager dan ooit. Zo betaalt u bij een rentevaste periode van 10 jaar vaak al minder dan 2,2% rente (per 17-11-2016), voor 20 jaar vast onder de 3,0% en voor 30 jaar vast onder de 3,4%!

Meer weten over een huis kopen, de rentetarieven of over NHG (Nationale Hypotheek Garantie)? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag. Een 1e oriënterend gesprek is altijd gratis.

pott201116Annemijn van Hasselt heeft inmiddels ons kantoor weer verlaten en is vervangen door een nieuwe dame, Petra Vermunt-v.d. Linden

Zij woont in Willemstad, heeft in het verleden jaren bij de ABN AMRO gewerkt , beschikt over de nodige verzekeringskennis en zal zich nu verder gaan bekwamen – uiteraard onder het toeziend oog van Jos – in de hypotheekmaterie.

Wij hebben er alle vertrouwen in, dat zij binnen de kortste keren zich hier op kantoor thuis zal voelen.
     

middelingrenteDe stijging van de huizenprijzen, na het diepe dal door de crisis, is een feit. Langzaam maar zeker stijgen de prijzen én vermindert het aanbod. Huizen gaan als zoete broodjes over de toonbank. Heb je iets op het oog voor een leuk prijsje, binnen een aantal dagen is de verkoop vaak al een feit.

De hypotheekrente blijft echter dalen! Heb je bijvoorbeeld behoorlijk wat eigen geld of overwaarde, dan is er al een rente vanaf 1,49% voor 10 jaar vast. Wil je variabele rente, dan is die er al vanaf 0,94%. Dat was een paar jaar terug wel anders (zie onderstaande tabel).

Het is daarom NU de tijd om een (ander) huis te kopen.

Bel ons voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Dan kan er even uitgelegd worden:

 • Wat voor hypotheekvormen er zijn
 • Welk bedrag er maximaal aan hypotheek verstrekt kan gaan worden
 • Wat de netto maandlasten zijn etc. etc.


Nu even een uurtje tijd investeren kan de toekomst veranderen. Zeker als je vanuit een huurwoning komt of wanneer je nu een woning hebt met een hoge hypotheekrente. Vaak hou je maandelijks meer geld over én je bouwt vermogen op.

In onderstaande tabel is het verloop van de gemiddelde hypotheekrente in Nederland te zien:
Hypotheekrente bij verschillende rentevast periodes

  Tot 1 jaar 1-5 jaar Meer dan 5 jaar
Jul - 2011 4,43% 4,37% 4,78%
Jul - 2012 4,31% 4,32% 4,71%
Jul - 2013 4,21% 3,79% 4,57%
Jul - 2014 3,73% 3,43% 4,36%


(bron: ECB & Berekenhet.nl; historische hypotheekrentes)

 

autoinslaanTips bij schade (of ter voorkoming van schade):

In de praktijk komt het wel eens voor, dat er bij een schade géén uitkering wordt verstrekt, omdat er niet voldaan is aan de gebruikelijke eisen, die een verzekeringsmaatschappij aan zijn klanten stelt.

Een paar simpele tips:

 • Zorg bij schade altijd voor goede documentatie, foto’s en andere “bewijsstukken”.

 • Bewaar aankoopbonnen of maak er een foto van en bewaar die in een apart mapje van u email account. Dan zou u alles terug moeten kunnen vinden.

 • Heeft u schade door diefstal, vandalisme of bent u iets kwijt geraakt waarbij u het idee heeft, dat dit wel door de verzekering vergoed zal gaan worden, doe dan altijd direct (maar in ieder geval binnen een paar dagen) aangifte bij de politie en vraag rond of iemand wellicht iets gezien heeft. Er hangen tegenwoordig op veel plaatsen, ook bij particulieren,  bewakingscamera’s. Vraag of de eigenaar even wil controleren of hier wellicht iets op te zien is. Wanneer u dit namelijk niet of niet tijdig doet, dan kan het zijn, dat de verzekeraar concludeert dat u niet alles in het werk heeft gesteld om de spullen weer terug te krijgen c.q. om de dader te achterhalen.

 • Ook adviseert iedere verzekeraar om altijd je gezond verstand te gebruiken en als een “goed huisvader” over je spullen te waken. Dat betekent dat je goederen niet onbeheerd achterlaat en inbrekers of (gelegenheid)dieven geen kans geeft. U zal niet de eerste zijn, die tijdens een warme vakantiedag zijn gsm of fotocamera (onder de menukaart) op de terrastafel legt en na een uurtje “even snel” de parkeermeter gaat bijvullen. Helaas … wanneer dan de spullen verdwenen zijn volgt er geen uitkering op de reisverzekering.

 • Laat waardevolle spullen (portemonnee, telefoon, laptop, tablet, sieraden, etc.) niet in de auto liggen. Wie naar het strand gaat, doet er verstandig aan die zaken thuis te laten of in het kluisje van zijn hotel/appartement te leggen.

 • Wie een laptop, smartphone of tablet in de (kofferbak van zijn) auto achterlaat, moet niet raar opkijken als juist die auto opengebroken wordt. Met Analysers en Wifi-/Bluetooth-trackers weet het boevengilde precies welke autoruitjes ze moeten intikken. Neem die zaken dus altijd mee.

 • Bent u op vakantie en moet er iets geregeld worden om eerder naar huis te gaan of krijgt u te maken met een ziekenhuisopname of hoge medische kosten? Neem dan ook altijd contact op met de Alarmcentrale van uw reisverzekering. Die centrales worden 24 uur per dag bemand en zij kunnen echt heel veel voor u regelen.

pottapril16De vakantieperiode staat weer voor de deur. Leuke vooruitzichten, nog snel wat zonnebrandcrème kopen en eventueel een visum regelen en Klaar Is Kees. Denkt men!

Maar even de reisverzekering op dekking controleren, moet eigenlijk ook op het vakantielijstje staan.

Veel polissen bieden namelijk alleen Europadekking en wanneer je dan naar de Dominicaanse Republiek gaat of naar Ghana, dan ben je niet verzekerd. Ook bieden sommige verzekeringen niet standaard een vergoeding voor geneeskundige kosten en die kunnen in het buitenland flink oplopen. De basis zorgverzekering biedt in het buitenland namelijk niet altijd (volledige) dekking.

Daarnaast is het verstandig om – wanneer u ook een doorlopende annuleringsverzekering heeft – te checken of de verzekerde som wel toereikend is wanneer u een dure vakantie gaat boeken. Dit voorkomt teleurstellingen mocht de vakantie geannuleerd moeten worden.

Onze tip is dus: Pas zo nodig uw polis aan, ga goed verzekerd op vakantie & geniet !

annemijnNa ruim veertien jaar bij ons gewerkt te hebben, heeft Anita Spyra een andere baan gevonden in de hypotheekbranche en heeft zij ons kantoor per 1 februari j.l. verlaten. U en wij zullen haar missen.

Gelukkig hebben wij een goede vervangster voor haar gevonden: De 28 jarige Annemijn van Hasselt. Zij is een ervaren verzekeringsdeskundige, die in het zuiden des lands gewerkt heeft, beschikt over alle benodigde diploma’s en door Jos nog verder ingewerkt gaat worden in de hypotheekmaterie.

Wij hebben er alle vertrouwen in, dat zij binnen de kortste keren zich hier thuis zal voelen en dezelfde uitgebreide service en klantvriendelijkheid ten toon zal spreiden als Anita.

Hyp aanpassenRecentelijk was het ook in het nieuws, maar de rentestand van de huidige hypotheekaanbieders is dusdanig laag, dat het tussentijds afsluiten van een nieuwe hypotheek voor u of uw familie/vrienden  vaak gunstig is. Ondanks dat er boete en hypotheekbemiddelingskosten betaald moeten worden!

Vraagt u nu bijvoorbeeld een hypotheek aan, die pas over 4 of 6 maanden moet passeren, dan profiteert u  wel van de thans zeer lage rente, maar de eventueel te betalen boete is lager, dan wanneer u al over 1 maand bij de notaris zou moeten zitten. Een echte win/win situatie.

Neem gerust even contact met ons op. Een 1e oriënterend gesprek is altijd gratis en kan vele duizenden Euro’s voordeel opleveren.

SpaarpotjeVia ons kantoor kan u nu ook bij Nationale Nederlanden een gunstige spaarrekening afsluiten:

 • Eenvoudig aan te vragen
 • Spaargeld altijd opvraagbaar
 • Transparant met online inzage rekening
 • Betrouwbaar  met vergunning Nederlandsche  Bank en met aansluiting op het depositogarantiestelsel
 • Goede rente


Ook heeft Nationale Nederlanden een CreditCard.

Wereldwijd en online betaalgemak

Met de Nationale-Nederlanden CreditCard kunt u wereldwijd snel en veilig (online) betalen. Ook zijn vrijwel al uw aankopen tot 365 dagen verzekerd. Via CreditCard Online en de mobiele App heeft u direct inzicht in uw betalingen en saldo. Voor elke betaling met uw CreditCard doneert Nationale-Nederlanden € 0,10 aan de LINDA.foundation. 

Veel voordeel

Profiteer met uw CreditCard van veel voordeel.

 • 1e jaar gratis, daarna slechts € 20,- per jaar
 • Kies uw bestedingslimiet; standaard € 2.500,-
 • Uw eigen pincode kiezen
 • Draag met het gebruik bij aan de LINDA.foundation


Vraag vrijblijvend het informatiepakketje aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag even aangeven of u interesse heeft in de spaarrekening en/of de creditcard.

 

 • zorg2015Controleer uw reisverzekering voordat u op vakantie gaat. Is Europadekking nog toereikend of moet het Werelddekking worden? Bent u ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland? Heeft u een annuleringsdekking lopen?
 • Let ook tijdens de vakantie goed op uw spullen en laat zaken nooit onbeheerd achter als u bijvoorbeeld gaat zwemmen. Toch het slachtoffer geworden van een diefstal? Doe altijd aangifte bij de politie. Zonder aangifte gaat de verzekeraar vaak niet betalen.
 • Vervang eens in de ca. twee jaar de kitranden bij bad en douchebak. Het kitmateriaal is gevoelig voor aantasting door zeep en chemicaliën, waardoor de kit niet meer goed afsluit. Ook  wanneer u de tegels & voegen regelmatig schoonmaakt met bijv. Antikal, dan gaat dit  ten koste van de voeg en zal deze langzaam dunner worden of helemaal verdwijnen, met vochtdoorslag als gevolg. Mocht u lekkage krijgen doordat u deze zaken niet bijhoudt, dan kan bij waterschade de claim afgewezen worden i.v.m. achterstallig onderhoud.
 • Aanrijding? Vul samen het aanrijdingsformulier in en let op de plaatsing van de kruisjes bij vraag 12 “De Toedracht”. Controleer terdege of de andere partij alles correct heeft ingevuld en bent u het ergens niet mee eens, vermeldt u dit dan duidelijk bij vraag 14 ”Mijn Opmerkingen” op de VOORZIJDE van het formulier. Maak foto’s van de situatie, van het kenteken, de groene kaart en het rijbewijs van de andere partij(en).
 • Stormschade kan – naast het ongemak – ook voor een financiële tegenvaller zorgen. Vaak is het mogelijk om het eigen risico voor stormschade (variërend van € 225,= tot € 500,=) tegen een geringe premieopslag af te kopen. Informeert u bij ons eens naar de mogelijkheden.
 • Vorig jaar heeft Unigarant “en bloc” een eigen risico van € 100,= ingevoerd op de inboedelverzekering. Vervelend als u een keertje schade heeft en tegen een premietoeslag, van vaak een minder dan een Euro per maand, af te kopen.
 • Het bewaren van bonnetjes en garantiebewijzen is bij veel mensen niet goed geregeld. Wanneer u van deze zaken een foto maakt met bijvoorbeeld uw GSM of Ipad, mail ze met een juiste omschrijving naar uzelf, bewaar deze foto’s in een apart mapje in uw email, dan kan u ze altijd snel en makkelijk terugvinden.
 • Regelmatig verneemt u in de media, dat er mensen overleden zijn door koolmonoxidevergiftiging. Door het plaatsen van een koolmonoxinemelder en jaarlijks onderhoud van cv-installatie en geiser e.d. kan u veel leed voorkomen.

pottrecOp 6 februari 2015 hebben wij hier op kantoor een verjaardagsborrel gehouden, waarbij wij samen met diverse klanten en relaties het glas geheven hebben. Daarnaast hebben wij ook vele kaarten, bloemen en cadeau’s mochten ontvangen. Wij waren hierdoor aangenaam verrast en danken een ieder voor de welgemeende felicitaties.

In verband met ons 25-jarig jubileum hadden wij een kleine prijsvraag georganiseerd.

Uit alle goede oplossingen hebben wij een aantal winnaars getrokken.
rebus Correcte oplossing:    Het adres voor een goed advies en persoonlijke service

 

Winnaars Prijsvraag 25 jarig bestaan Pott Assurantiën:

Dinerbon t.w.v. € 100 A.C.C. vd Maagdenberg
Wijn- of bierpakket B. Reijne
M.C.J. Kalis
1 maand gratis autoverzekering J.M.C. van Luijtgaarden
J.F. Kepers
A.J.M.T. Braat
Bioscoopbon W. Bosgraaf
N.A.C. van Rooijen
E. van Turnhout
S.C. Burgerhof
M.J. van Gils


Van harte Gefeliciteerd!

Alle prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

 DSC00082DSC00083

pott25Het is bijna niet te geloven, maar Pott Assurantiën bestaat 25 jaar!!

Komt u dit met ons meevieren?

Op 1 februari is het 25 jaar geleden, dat wij - Jos en Elvira Pott - op de zolderkamer in Zwijndrecht ons verzekeringskantoor zijn opgestart. Een heel andere tijd en in de loop der jaren is er heel wat veranderd en niet alleen de “Pott-auto’s”. Het klantenbestand groeide gestaag, de dienstverlening werd uitgebreid met “op maat gesneden hypotheken” en op een gegeven moment zijn Anita Spyra en Karien Konings in dienst getreden.

Thans houden wij al sinds jaren kantoor aan de Lange Brugstraat 34 te Etten-Leur en – voor zover het er nu naar uitziet – zullen wij daar ook nog wel jaren zitten.

Een 25 jarig jubileum is een belangrijke mijlpaal en dient met gepaste trots gevierd te worden.
Op vrijdag 6 februari 2015 bent u van 16.00 uur tot 19.00 uur van harte welkom om samen met ons even het glas te heffen. Wij zullen zorgen dat er aan de Lange Brugstraat 34 een hapje en een drankje klaar staat. Of u nu om vier uur binnenstapt of pas om half zeven, allemaal gezellig.

Daarnaast hebben wij een kleine prijsvraag georganiseerd, waarbij u kans maakt op een aantal leuke prijzen, zoals bioscoopbonnen, een maand gratis autoverzekering, een wijn- of bierpakket en als hoofdprijs een diner-voor-twee ter waarde van € 100,= bij Restaurant Zeelandia in Roosendaal.

Stuur de uitslag van onderstaande rebus in VOOR 2-2-2015 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres .

In week 8 of 9 krijgen alle prijswinnaars bericht!

rebus2

autos1

pott25Het is bijna niet te geloven, maar Pott Assurantiën bestaat 25 jaar!!

Komt u dit met ons meevieren?

Op 1 februari 2015 is het 25 jaar geleden, dat wij - Jos en Elvira Pott - op de zolderkamer in Zwijndrecht ons verzekeringskantoor zijn opgestart. Een heel andere tijd en in de loop der jaren is er heel wat veranderd en niet alleen de “Pott-auto’s”. Het klantenbestand groeide gestaag, de dienstverlening werd uitgebreid met “op maat gesneden hypotheken” en op een gegeven moment zijn Anita Spyra en Karien Konings in dienst getreden.

Thans houden wij al sinds jaren kantoor aan de Lange Brugstraat 34 te Etten-Leur en – voor zover het er nu naar uitziet – zullen wij daar ook nog wel jaren zitten.

Een 25 jarig jubileum is een belangrijke mijlpaal en dient met gepaste trots gevierd te worden.
Op vrijdag 6 februari 2015 bent u van 16.00 uur tot 19.00 uur van harte welkom om samen met ons even het glas te heffen. Wij zullen zorgen dat er aan de Lange Brugstraat 34 een hapje en een drankje klaar staat. Of u nu om vier uur binnenstapt of pas om half zeven, allemaal gezellig.

Daarnaast hebben wij een kleine prijsvraag georganiseerd, waarbij u kans maakt op een aantal leuke prijzen, zoals bioscoopbonnen, een maand gratis autoverzekering, een wijn- of bierpakket en als hoofdprijs een diner-voor-twee ter waarde van € 100,= bij Restaurant Zeelandia in Roosendaal.

Stuur de uitslag van onderstaande rebus in VOOR 2-2-2015 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres .

In week 8 of 9 krijgen alle prijswinnaars bericht!

rebus2

autos1

ordnersAls uw assurantietussenpersoon proberen wij natuurlijk altijd om u met raad en daad terzijde te staan met persoonlijk advies. Zoals u van ons gewend bent, ligt daarbij de lat hoog en zullen wij ons uiterste best doen om uw Verzekerings- & Hypotheekzaken zo voor u te regelen, dat u echt “ontzorgd” wordt.

Helaas is het wel zo, dat de laatste jaren onze kosten flink gestegen zijn. Dit komt o.a. door periodieke indexatie van te betalen lasten en doordat er van overheidswege behoorlijk kostenverhogende (scholings)verplichtingen zijn opgelegd. Ook is de administratieve afwikkeling hier op kantoor verzwaard, door o.a. de verdrievoudiging van het aantal schademeldingen, om maar een voorbeeld te noemen en uiteraard willen wij al onze klanten wel correct en zo snel mogelijk helpen met het verkrijgen van de juiste uitkering bij een eventuele schade. Daar heeft u tenslotte een tussenpersoon voor!

In tegenstelling tot veel van onze branchegenoten, hebben wij in het verleden nog geen kostentoeslag hiervoor doorgevoerd. Uiteraard hebben wij intern onze werkzaamheden tegen het licht gehouden en efficiënter ingericht, waardoor al een kostenbesparing is gerealiseerd, maar toch ontkomen wij er niet aan om u met ingang van januari 2015 een geringe beheerbijdrage van € 2,45 p/mnd door te berekenen. Dit bedrag zal op de gebruikelijke manier in rekening gebracht worden.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

 

 • dakgootSluit buitenkranen af en laat de leiding leeglopen, ter voorkoming van het stukvriezen van de leidingen & kraan.
 • Haal bijtijds strooizout in huis.
 • Zet uw auto bij vorst niet op de handrem maar in de eerste versnelling.
 • Draai de cv radiatoren nooit helemaal dicht, ter voorkoming van bevriezing van de leidingen.
 • Zorg bij uw cv installatie voor voldoende waterdruk.
 • Laat regelmatig uw cv ketel een onderhoudsbeurt geven.
 • Heeft u een open haard, denk dan aan de schoorsteenveger alvorens u weer gaat stoken.
 • Leg een deken, een paar waxinelichtjes/kaarsen + Lucifers en water in de auto voor wanneer u langdurig in de file vast komt te staan.
 • Gaat u van de winter met de auto naar Duitsland, denk dan aan de verplichte winterbanden en de milieusticker.
 • Leg een oud stuk tapijt of een stuk karton in de auto. Dit kunt u gebruiken om onder de banden te leggen indien u bij gladheid niet weg kunt rijden.
 • Zijn de dakgoten inmiddels weer vrij van bladeren/mos? Ophoping kan tot verstopping van de regenpijp leiden en tot overstroming van de dakgoot, waardoor u binnen lekkage krijgt.
 • Controleer de batterijen in de rookmelders en in de koolmonoxidemelders.
 • Denk er aan om regelmatig uw bandenspanning te controleren en vervang bij een profiel van minder dan 4 mm de banden.
 • Vaak last van beslagen ramen binnenin de auto. Gebruik de airco of haal een doekje met wat afwasmiddel over de ramen.
 • Gaat u op wintersport, controleer dan even of die dekking wel meeverzekerd is op uw reisverzekering. Denk aan reflecterende hesjes voor alle inzittenden, sneeuwkettingen en een gevulde verbandtrommel.

mailingU heeft zojuist onze eerste nieuwsbrief geopend. Een mooie manier om u snel en compleet te informeren over diverse financiële zaken, die voor u van belang kunnen zijn.

Natuurlijk is het niet onze bedoeling om u te bestoken met gortdroge informatie. In tegendeel, wij zullen proberen om u kort en bondig op de hoogte te houden. Dat doen wij maandelijks, met uitzondering van de maanden juli en augustus, zodat u op een prettige manier up-to-date blijft.

Alles op een rij:

Uw zoontje bekrast met een steen de auto van de buurman. Tijdens het fietsen komt u in aanrijding met een scooter. U komt thuis na een weekendje weg en door strenge vorst is de waterleiding in de bijkeuken gesprongen. Allemaal zaken waar u wellicht voor verzekerd bent, maar waar liggen de papieren en wie moet ik bellen? Dan is het handig, wanneer u al uw verzekeringen en andere financiële producten bij ons ondergebracht heeft.

Wij zoeken voor u uit waar u verzekerd bent en kunnen veelal gelijk aangeven of de polis voor dit soort zaken dekking biedt. Daar waar nodig regelen wij een expert of reparateur. Natuurlijk begeleiden wij u zoveel mogelijk tijdens de afwikkeling van dit soort zaken, zodat er geen dingen over het hoofd worden gezien.

Daarnaast is het zo, dat wanneer alles via ons kantoor loopt, u voorkomt dat u dubbel verzekerd bent. Ook kunnen wij u een concurrerende aanbieding doen, als blijkt dat er iets ontbreekt. In alle gevallen heeft u maar één aanspreekpunt.

Eén overzicht, één adviseur en één telefoonnummer. 

En … laat het dan ook nog niet duurder zijn! Pakketkortingen kunnen zelfs oplopen tot 12%.

Meer weten? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.