Skip to main content

Weet u dat niet ALLE kosten bij een Monuta Natura Uitvaartverzekering gedekt zijn?

uitvaart2017

Vaak heeft u al jaren een natura uitvaartverzekering lopen bij Monuta, maar heeft u eigenlijk geen idee, wat er nu wel en wat er nu niet verzekerd is.

Bij een overlijden komen er al zoveel zaken om de hoek kijken, dat u op dat moment misschien niet in staat bent om u er goed in te verdiepen, maar let op: dat kan veel geld kosten, als u geen of een te laag bedrag gekozen heeft voor het “vrij te besteden bedrag”.

Wij adviseren u om onderstaande informatie over het “dienstenpakket” en het “vrij te besteden bedrag” goed door te lezen! Dit kan financiële tegenvallers voorkomen.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kost al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. Voor elke uitvaart zijn er basiskosten voor bijvoorbeeld de laatste verzorging en de plechtigheid. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van uw eigen wensen. Wilt u de uitvaart sober houden met een besloten kring? Dan zullen de kosten lager zijn, dan wanneer u een grote groep uitnodigt. Ook de keuze voor een begrafenis of een crematie heeft invloed op de kosten.

In de Uitvaartkostenmeter (https://www.monuta.nl/uitvaartkostenmeter/) maakt u eenvoudig een berekening van de uitvaartkosten. Voor elk budget kan Monuta een persoonlijke uitvaart verzorgen

Verzekering met een dienstenpakket

De Monuta verzekeringen bestaan uit een pakket van “diensten en producten” en een “vrij te besteden geldbedrag”. Monuta verzorgt de uitvaart en het vrij te besteden bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken voor aanvullende uitvaartkosten, zoals de crematiekosten zelf (die vallen namelijk NIET onder de rubriek diensten en producten).

Vrij te besteden bedrag

Uw nabestaanden kunnen het “vrij te besteden bedrag” gebruiken voor alle kosten rond de uitvaart die niet onder het dienstenpakket van Monuta vallen, zoals:

  • grafmonument, grafrechten, grafonderhoud;
  • crematiekosten, as bestemming;
  • aanvullende persoonlijke wensen, zoals: rouwadvertenties, een uitgebreide koffietafel of borrel met hapjes, catering naar eigen wens, livemuziek of een foto- of videoreportage van de uitvaart.
Verzekering met alleen geldbedrag

U kunt er ook voor kiezen om een verzekering af te sluiten waarbij alleen een geldbedrag vrijkomt. Monuta heeft namelijk ook verschillende vormen van een kapitaal uitvaartverzekering.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.