Skip to main content

Schade veroorzaakt met een elektrische step is NIET verzekerd!

 step

De elektrische step raakt buiten Nederland steeds meer ingeburgerd in het wegverkeer. Misschien heeft u op vakantie al eens een leuk ritje gemaakt op zo’n e-step en zit u er over te denken om er voor thuis nu ook maar een aan te schaffen.

Dat kan. U kan de e-step gewoon via internet bestellen en sommige meubelverkopers geven ze zelfs weg bij een nieuw bankstel.

Verkoop van de e-step is niet verboden, het hebben van een e-step is niet verboden, maar let op: Binnen Nederland is het voor vrijwel alle e-steps nog steeds verboden om op de openbare weg te rijden, omdat ze niet zijn goedgekeurd door het RDW. U kan er geen verzekering voor afsluiten.

U mag dus alleen met uw e-step in de tuin of op eigen terrein rijden.

Neemt u bewust het risico om met de e-step wél de openbare weg op te gaan, dan riskeert u inbeslagname van de e-step en een boete van € 380,-.

Allemaal heel vervelend, maar ach, hoe groot is nu de kans, dat er een agent in de buurt is als u daar toevallig stept? Niet zo heel groot, toch?

Nee, die boete daar valt nog wel over heen te komen, maar wat als u iemand aanrijdt met e-step? Dan is er geen verzekering die de (letsel- en ziekenhuis)kosten vergoed van de persoon/personen die u aangereden hebt. Ook de kosten voor toekomstig inkomensverlies van de gewonde komen op uw bordje.

Alles, maar dan ook alles, moet u ZELF betalen!

Komt er bijvoorbeeld een zelfstandig loodgieter ten val door een e-step manoeuvre, moet hij een paar dagen in het ziekenhuis opgenomen worden voor een operatie en kan hij pas na een revalidatie van een paar weken weer aan het werk, dan kunnen die kosten al heel snel in de tienduizenden Euro’s lopen.

Wees er dus heel alert op, dat uw zoon of dochter niet met de e-step van de buurman een rondje gaat rijden. Voor u het weet, dan kan u uw huis/boot/auto verkopen om de kosten van een gewonde te betalen.