Skip to main content

Waarom heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Een rechtsbijstandverzekering is geen verplichte verzekering, maar hebt u er één, dan geeft dat – zeker in deze tijd !! - een stukje “gemoedsrust”.

  • Hoe gaat het straks met mijn baan, wat als ik ontslagen wordt?
  • Ik krijg een voorstel voor werktijdverkorting, wat is mijn juridische positie en hoe zit het met mijn pensioenopbouw?
  • Mijn werkgever verplicht mij om vakantiedagen op te nemen of een stukje salaris in te leveren, mag dat?
  • Wat moet ik regelen als ik een aanrijding heb en de mijn auto total loss is door schuld van de (buitenlandse) tegenpartij?
  • Ik werk nu thuis en dat gaat nog wel een paar maanden duren, kan ik vragen of mijn werkgever een vergoeding geeft voor extra energiekosten e.d.?
  • Ik heb een overeenkomst met een leverancier aan wie ik heb al een bedrag heb betaald en die leverancier komt zijn afspraken niet na, wat nu?
  • De koper van mijn woning probeert de koopovereenkomst te ontbinden (omdat hij werkloos is geworden of als ZZP-er veel minder inkomsten heeft) en hij had de waarborgsom nog niet gestort, hoe gaat dit dan verder?
  • Ik heb een huis gekocht en nu ik de sleutel heb, blijkt dat er (verborgen) mankementen zijn, die gerepareerd moeten worden, wie gaat dat betalen: de verkoper of de makelaar?

Een rechtsbijstandverzekering biedt in zulke gevallen vaak goede juridische hulp, waardoor u in veel situaties beter uit de strijd komt, dan wanneer u dit zelf had moeten oplossen.

Uiteraard biedt ook het zelf inschakelen van een advocaat die mogelijkheid, maar dan kunnen de advocaatkosten (gemiddeld € 200,- per uur) het bereikte voordeel weer teniet doen.

Wanneer u lid bent van een vakbond (contributie zo’n € 200,- per jaar), zal u alleen maar hierop terug kunnen vallen bij conflicten op het gebied van arbeidsovereenkomsten. De problemen rondom de aanrijding met die Poolse bestuurder of de aannemer die al wel een gedeelte betaald heeft gekregen, maar die niet op komt dagen, die problemen moet je dan nog steeds zelf oplossen.

Dit terwijl een complete gezinsrechtsbijstand voor u vrijwel alle conflicten oppakt.

Heeft u nog geen (uitgebreide gezins)rechtsbijstandverzekering, informeert u dan eens even bij ons naar de tarieven & voorwaarden (wel of geen wachttijd e.d.). Dit kan bij een toekomstige situatie veel voordeel opleveren.