Skip to main content

Wijziging (gezins)situatie

Wijzigt uw (gezins)situatie? Vergeet dat dan niet aan ons door te geven.

Baby geboren:

Het blijft een wonder, het krijgen van een kindje. Naast het genieten van de nieuwe situatie zijn er ook zaken die geregeld moeten worden. Het inschrijven van uw zoon of dochter in het geboorteregister gebeurt zo’n beetje automatisch, maar de geboorte doorgeven aan uw assurantietussenpersoon wordt toch nog wel eens vergeten. Het nalopen van uw verzekeringspakket is namelijk niet het eerste waar aan wordt gedacht, maar het is zeker wel verstandig. U wilt natuurlijk dat ook uw kind goed verzekerd is (op bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering of reisverzekering).

Samenwonen:

Wij maken het nog regelmatig mee. Twee mensen gaan samenwonen en houden allebei de verzekeringen aan die zij al hadden toen zij nog alleen woonden. Zonde, want een gezinspolis is vaak veel voordeliger dan twee losse “alleenstaanden” polissen. Soms kan ook de totale premie voor de verzekering voor de beide auto’s een stuk gunstiger uitpakken als de ene partner meer schadevrije jaren heeft dan de ander. Van de jaarlijkse besparing én de wellicht hogere pakketkorting kan je toch lekker weer even ergens een terrasje pakken (als dat straks weer mag 😉).

Verhuizing:

Het blijft natuurlijk handig, dat een verzekeringsmaatschappij de post van de verzekeringen naar het juiste adres stuurt. Ontvang je de rekening niet op jouw nieuwe adres, dan zal je misschien ook niet in de gaten hebben, dat je premie had moeten betalen en bij non-betaling is er op een gegeven moment gewoon geen verzekeringsdekking meer. Erg vervelend wanneer je schade hebt en er niets uitgekeerd wordt. Daarnaast kan de premie voor de inboedelverzekering wijzigen, als je kleiner of groter gaat wonen en als je bijvoorbeeld een autoverzekering via ons kantoor hebt lopen, dan kan een nieuw woonadres ook invloed hebben op de te betalen premie. Sommige gebieden in Nederland zijn dusdanig veilig, dat je dan ook gelijk minder premie gaat betalen voor de autoverzekering, maar ga je verhuizen van het mooie Brabant naar de bruisende Randstad, dan moet je voor de autoverzekering vaak weer meer premie gaan betalen.

Overlijden:

Niet het leukste onderwerp om over te schrijven, maar het wel is iets waar wij allemaal een keer mee te maken krijgen. Als er sprake is van een overlijden, dan kan het zijn, dat de dekking voor sommige verzekeringen aangepast moet worden. Ook is het mogelijk, dat wij nog in onze administratie een polis hebben staan – zonder dat u daar zelf op dat moment erg in heeft – die ook nog recht geeft op een uitkering.

De diversiteit aan verzekeringen is groot. Welke verzekeringen moeten worden aangepast en welke verzekeringen zijn handig en nuttig? Wij helpen u graag om hierin een goede balans te vinden. Neemt u dan, voor het maken van een afspraak voor een (telefonisch of persoonlijk) onderhoudsgesprek, a.u.b. contact met ons op. Hieraan zijn geen kosten verbonden.