Skip to main content

Wat handige weetjes en tips

Wij zetten een aantal handige weetjes en tips met betrekking tot uw hypotheek en verzekeringen op een rij. Zo bent u weer helemaal op de hoogte van (recente) ontwikkelingen. 

  • Overweegt u om een (ander) huis te kopen? Zorg dan dat u geen telefoonabonnement afsluit, waarbij u de gsm mee financiert. Dit zorgt er namelijk voor dat u een veel lagere hypotheek kan krijgen. Ook een private leaseauto beperkt uw hypotheekmogelijkheden enorm.

  • Heeft u een of meerdere paarden, dan moet dat tegenwoordig vaak wél doorgegeven worden aan uw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

  • Maak – zeker de komende tijd – de regengoot schoon. Als er bladeren ophopen bij de afvoer, dan kan dat voor lekkage binnen in de woning zorgen, omdat het regenwater dan over de rand van de dakgoot de spouwmuur binnen kan komen.

  • Vervang regelmatig (1 x per twee jaar) de kitranden bij douche en bad. Het is niet altijd duidelijk zichtbaar, maar als de kit uitdroogt, dan kan er lekkage ontstaan die dan door de verzekering hoogstwaarschijnlijk afgewezen wordt o.b.v. “achterstallig onderhoud”.

  • Gaat u naar het buitenland met de auto, vergeet dan niet tijdig een tolvignet te kopen en u van tevoren goed te informeren of u de stad die u wilt bezoeken wel in mag zonder milieusticker. Dan voorkomt u een boete.

  • Controleer of uw uitvaartkostenverzekering nog wel toereikend is. Sommige polissen blinken niet altijd uit in duidelijkheid. Bij bijvoorbeeld Monuta moeten de daadwerkelijke kosten voor de ter aarde bestelling of crematie specifiek meeverzekerd zijn (als geldbedrag), terwijl soms alleen de dekking voor de bijkomende kosten afgesloten is. Bij zo’n droevige gebeurtenis komen financiële tegenvallers helemaal ongelegen. Informeer anders even bij ons hoe uw polis precies in elkaar zit.

  • Per 1 juli 2022 wordt het verplicht om op iedere verdieping in een woonhuis een rookmelder te hebben.

  • Laat regelmatig uw schoorsteen vegen. Zo voorkomt u mogelijk brand en een vervuild of verstopt rookkanaal kan ook koolmonoxidevergiftiging veroorzaken.