Skip to main content

Fietsplan, private lease auto en cv-ketel obv huurkoop kunnen voor extreem minder hypotheekruimte zorgen!

De prijzen van de huizen stijgen maar door en vaak is het een beetje passen en meten om het maximaal te lenen bedrag goed vast te stellen.

Veel mensen hebben namelijk niet altijd erg in het feit, dat zij een vermelding hebben in het BKR* voor bijvoorbeeld hun gsm, een cv-ketel of voor de wasmachine die je op afbetaling koopt.

Ook andere zaken zorgen voor minder hypotheekbudget.

Een fietsplan via de werkgever is een mooie oplossing, wanneer je een dure (elektrische) fiets wilt aanschaffen, maar pas op! Soms wordt zo’n fietsplan namelijk gezien als een onderhandse lening van de werkgever en mocht je dus een hypotheek af willen sluiten, dan kan dat zo maar voor een (paar duizend Euro) lager te besteden budget zorgen.

Ook de private lease auto is in opkomst en die heeft een nog grotere impact op de leencapaciteit. Naast het feit, dat je - na de overeen gekomen leaseperiode - geen auto meer hebt en vaak ook nog geconfronteerd wordt met de herstelkosten voor een aantal (minimale) beschadigingen, zorgt ook die verplichting er voor, dat je echt veel minder hypotheek kan krijgen.

Bij een auto met een waarde van bijvoorbeeld € 20.000 kan het zomaar zijn, dat je ruim € 70.000 minder hypotheek kan krijgen én tussentijds inlossen van de leaseconstructie is vaak een prijzige aangelegenheid. Bedenk dus goed wat uw toekomstplannen zijn voordat u zo’n private lease auto gaat bekijken.

*Bureau Krediet Registratie